3/30/2017

KÖÖPENHAMINA TÄÄLTÄ TULLAAN!


Mulle tuli viikko sitten fiilis, että nyt on pakko päästä johonkin reissuun. Katsoin tilin saldoa ja totesin, ettei se ole millään tavalla hyvä idea. Sen jälkeen totesin, että ihan sama, syön sitten vaikka makaronia. Fiksusti ajateltuna se oli aika huono toteaminen. Seikkailunhaluisesti ajateltuna se oli paras päätös. Varasin ehkä maksimissaan tunnin sen fiiliksen jälkeen lennot Köpikseen. Mä en oo koskaan lentänyt yksin ja se vähän jännittää mua jollain tavalla. Oon katsonut ehkä liian monta kertaa Greyn Anatomian jakson, jossa lentokone tippuu metsään ja kaikki kuolee / sekoaa / jalat irtoaa. 

Mua on houkuttanut yksin reissaaminen tosi kauan, mutta oikeaa hetkeä tai rahatilannetta ei ole koskaan tullut. Ei se ehkä nytkään ole, mutta päätin olla vaan yksinkertaisesti välittämättä siitä. Oon tosi innoissani, enkä enää malta pysyä paikallani. Niin kivaa!

Tykkäättekö matkustaa yksin ja mitkä on parhaat matkavinkit Köpikseen?

4 kommenttia:

 1. Mä aattelin ottaa päivän pikareissun Köpikseen yksin tässä pian!! Oikeita vinkkejä ei siis ole, mutta kerkesin tutkimaan asiaa ja tuijottelemaan vlogeja siellä käyneiltä. Niistä ainakin löytyi Paper Islandilla sijaitseva street food keskus(?). Aattelin myös vuokrata pyörän, tsekata ehkä pienen merenneidon vaikka kaikki sen kokoon pettyykin ja käydä Christianiassa todennäköisesti syömässä vähän lisää. Tosi huonoja "vinkkejä" mutten vielä oo enempää kerennyt tutkimaan. :-D Mua jännittää myös matkustaa ekaa kertaa yksin, mutta uskon Köpiksen turvallisuuteen ja onneks lento on tosi lyhyt. :-)

  VastaaPoista
 2. Oon muutaman reissun tehnyt yksin, mm. 5 päivän Berliinin reissun ja viime kesänä olin viikon yksin Lissabonissa. Se on kivaa kun siihen vaan asennoituu oikein. :)
  Köpiksessä olin just pari viikkoa sitten. Must-juttuja on Nyhavn, Christiania (valitettavasti en ite kerennyt siellä käymään!), Tivoli (aukee nyt huhtikuun alussa) ja jos luonto kiinnostaa, niin 20 minsan junamatkan päässä Klampenborgissa on Dyrehaven (puisto jossa on villipeuroja). :) Papiroen-nimisessä street food marketissa kantsii myös käydä, löytyy ihan ton Nyhavnin läheltä. :)

  VastaaPoista
 3. Köpis on ihana!! Käy vegaanisessa 42RAW kahvilassa, ne aamupalat on silkkaa rakkautta. Ja medical museum oli siisti jos yhtään lääketieteen historia kiinnostaa. Ja kasvitieteellinen puutarha <3 ah. Varotuksena vaan että köpis on sika kallis mesta, ainoa miinus! AINIIN käy Green burgerissa!! Nään unia varmaan loppu elämäni niistä hamppasreista ja bataattiranuista...

  VastaaPoista
 4. Paljon reissaava ystäväni totesi joskus, että aina kun hän käy Kööpenhaminassa, tuntuu kuin palaisi kotiin. Nämä sanat mielessäni heitin pari vuotta sitten ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoaksi jääneen) reissuni Köpiksessä ja täytynee todeta, että ystäväni ei olisi paremmin voinut todeta. Pyörän vuokrausta suosittelen, jo ihan kokemuksen ja toimivan pyöräverkoston takia. Sillä Köpiksessä KAIKKI pyöräilevät. Lisäksi pyöräillessä näkee paljon enemmän kuin kävellen (+ joukkoliikenne Köpiksessä on tuhottoman kallista) ja vaikka aluksi ajatus pyöräliikenteen vilinän sekaan hyppäämisestä saattaakin hirvittää, niin sinne vain!

  Christianiaa suosittelen myös ja etenkin siellä olevaa Morgenstedet -nimistä kasvisruokapaikkaa. Kohtuuhinnalla täältä saa keittolounaan itsetehdyllä leivällä ja nam, jo pelkästään tämän raflan takia olisin valmis palaamaan Kööpenhaminaan. Palvelu lämminhenkistä ja ruokalistalta löytyy toki muutakin herkuteltavaa.

  Paikallisten sandwichit ovat myös kokeilun arvoisia, esim. Blue House (Torvegade 34C) osottautui toimivaksi löydöksi!

  VastaaPoista

finnish & english only
contact: nelli.kentta@hotmail.fi