11/21/2016

MILLAINEN ON MUN UNELMIENI KOTI

Mä oon kova haaveilemaan asioista. Vietän ihan järjettömän paljon aikaa ajatellen sitä, mitä tekisin jos voittaisin lotossa tai rikastuisin äkillisesti. Hyödyllisempää olisi varmaan miettiä miten sitä voisi rikastua, eikä vain miettiä mitä sen jälkeen tekisi. Käyn ehkä vähän nolon useasti kiertämässä sisustuskauppoja ja miettimässä mitä kaikkea sitä tulisikaan ostettua, jos tilillä sitä rahaa siihen olisi. Älkää ottako tätä sellaisena, että uskoisin rahan jotenkin tekevän minut onnelliseksi. Tykkään vaan haaveilla siitä, mitä sillä kaikella rahalla tekisin. Niiden haaveilujen pohjalta kokosin teille kollaasin sellaisesta omasta mielestäni täydellisestä sisutuksesta ja kerron nyt, millainen mun unelmien koti olisi. 


Mun unelmien koti olisi myös Kalliossa. Se on paikka jossa haluan asua vielä todella pitkään. Luultavasti se mun unelmien koti olisi samalla kadulla kuin nytkin asun, tai ehkä Flemarilla tai Torkkelinmäellä. Siellä olisi korkeat huoneet, valkoiset lankkulattiat ja valkoiset seinät. Valkoiset lattiat on mun sellainen haave, mihin ehkä sotkuisen ihmisen ei kannata ryhtyä. Oon varma, että punaviinitahrat eivät ehkä näyttäisi kauniilta siinä lattiassa, mutta kyllä mä ne silti haluan. Parveke olisi sisäpihalle ja talo olisi rakennettu 1920- luvulla. Asutaan nytkin talossa joka on rakennettu 1920-luvulla ja siinä on ehdottomasti omat hyvät ja huonot puolensa. Ne talot ovat kuitenkin niin kauniita. 

Kuten kuvista huomaa, tykkään valkoisesta väristä sisustuksessa. Oon varmaan aika persoonaton sen asian suhteen. Tykkään tosi scandinaavisesta tyylistä, jossa on muutama neutraali tehosteväri. Persialaisista matoista en luovu, enkä myöskään ripauksesta kultaa. Jonain päivänä mun kämpässä kaikki tuolit ovat Vitran ja kaikki lamput Artekin. Voisin ottaa miljoonan euron lahjakortin Finnish Design Shoppiin. Eikä saa siis unohtaa järjettömiä määriä kirjoja. Siis ihan järjettömiä.

Koti olisi ehkä kolmio. Iso ja tilava olohuone, minkä yhteydessä sitten keittiö. En halua enää koskaan elää kodissa jossa on kaasuhella ja -uuni. Toisaalta se hella on ihan mukava, mutta uuni on yksi henkilökohtainen helvetti elämässäni tällä hetkellä. Omasta makuuhuoneesta ikkunat kadulle, Mielellään isot ikkunat leveillä ikkunalaudoilla varustettuna. Semmonen rakkauden fiilis ilmassa. Se fiilis ehkä juuri tärkeimpänä. 

1 kommentti:

  1. Ai perkele. Vaikka mä haaveilen isosta omakotitalosta jossain pöndellä valkoisine lauta-aitoineen ja kodinhoitohuoneineen, niin tässä elämäntilanteessa just näissä kuvissa esiintyvä sisustus ja lemmikkit salliva kolmio jossain nastassa kaupunginosassa olis ihan ykkönen!

    Toki se mun unelmien omakotitalokin olisi perustuksiltaan iäisyyksien vanha. Kieli pitkällä tulee katseltua 100-vuotiaisiin koulu- ja asemarakennuksiin remontoituja koteja, joissa on sekä kunnioitettu talon ikää että höystetty massiiviset hirsipuitteet kourallisella nykypäivän mukavuuksia.

    VastaaPoista

finnish & english only
contact: nelli.kentta@hotmail.fi