10/20/2016

ASUNNOTTOMIEN YÖ + VIDEO PAIKAN PÄÄLTÄ


Kuten eilen jo selitin, olin viettämässä Asunnottomien yötä maanantaina. Asunnottomien yötä vietetään Suomessa YK:n kansainvälisenä päivänä köyhyyden poistamiseksi, eli 17. lokakuuta. YK:n toimintaohjelma Agenda 2030 hyväksyttiin viime vuonna ja se on siis kestävän kehityksen ohjelma. Agenda 2030:n kautta myös Suomi sitoutuu tavoittelemaan köyhyyden puolittamista 2030 vuoteen mennessä. Koska asumisen hinta on yksi suurimmista kaupunkiköyhyyden aiheuttajista, se aiheuttaa myös asunnottomuutta. Asunnottomuus ja köyhyys liittyvät siis toisiinsa vahvalla tavalla. Asunnottomien yö- kansalaisliike siis painottaa jokaisen oikeutta vakinaiseen asuntoon, siihen omaan kotiin. 


Vaikka olenkin nyt viimeisen kuukauden aikana kirjoittanut aika monta kouluhommaa asunnottomuuden ongelmasta Suomessa ja sen eri puolista, sisäistin asian vasta Dallapénpuistossa, jossa videokin on kuvattu. Asioita, kuten kotia, pitää niin itsestäänselvyytenä. Vaikka se oma nimi ulko-ovessa ei todellakaan ole sellainen. Asunnottomuus lisääntyy, vaikka koti on yksi ihmisen keskeisimpiä perustarpeita. 

Nuorten asumisongelmat esimerkiksi juuri Helsingissä on lisääntyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana huomattavasti ja ne jäävät usein piiloon. Se johtuu matalasta kynnyksestä majottua tuttavien luona ja korkeasta kynnyksestä hakeutua asunnottomien palveluihin. Suomeen tarvittaisiin paljon enemmän kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, sillä Suomessa asuminen kun on erittäin kallista. 

Mä haastan teidät kaikki mun lukijat miettimään omaa elämäänne ja niitä asioita mitä ei koskaan tule ajatelleeksi. Esimerkiksi juuri sitä, miten illalla saa laittaa sen oman kotioven kiinni ja mennä nukkumaan omaan sänkyyn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

finnish & english only
contact: nelli.kentta@hotmail.fi