11/25/2015

UUDEN KÄMPÄN OSTOSLISTA

Sen johdosta, että ollaan Hannan kanssa muuttamassa vuoden vaihteessa vihdoin ja viimein kunnolliseen kämppään ollaan tehty listaa kaikesta enemmän ja vähemmän hyödyllisestä ostettavasta. Mut onkin vallanut ihan täysin sisustusintoilu taas muuton takia ja nytkin selaimen välilehdet ovat täynnä eri lamppuja, mattoja ja lakanoita. Oon niin jumalattoman innoissani siitä, että saadaan vihdoinkin kunnolla tilaa ja sellainen asunto missä voidaan asua ihan kunnolla ilman muiden ihmisten tavaroita ympärillämme tai Hoasin rumia muovimattoja lattiana. Koska rakastan tehdä kollaaseja, tekin saatte osanne mun sisustusintoilusta uuden kämpän ostoslistan myötä. 

1. Mulla on 12kpl Iiittalan viinilaseja kotona vanhempieni luona, enkä niitä ole vieläkään uskaltanut tuoda Helsinkiin omaan kotiini. Nyt ajattelin kuitenkin rohkaistua ja alkaa juomaan viinini jostain muusta kuin pullosta tai kahvikupista. Nää on varmaan niitä aikuistumisen merkkejä. 

2. Bongattiin Hannan kanssa yhtenä päivänä Clas Ohlsonista kivoja kattolamppuja juurikin tällä tyylillä. Ainakaan itselläni ei ole varaa tuohon kuvassa olevaan Design House Stockholmin lamppuun juuri tällä hetkellä, mutta jos Clasulta lähtisi vähän vastaavan näköinen muutamalla kympillä oon tosi tyytyväinen. Hanna haluaisi valkoisen ja minä haluaisin kuparisen tai kultaisen. Pitää varmaan käydä asiasta vakavia keskusteluita vielä hahahah. 

3. Tarvitaan ruokapöydän tuolit, joiksi ollaan kaavailtu valkoisia pinnatuoleja. Ainakin itselleni nappaa hirveesti juuri perinteiset suomalaiset pinnatuolit ja ajateltiin metsästää sellaiset käytettyinä ja maalata ne valkoisiksi. Toisaalta kulunut puu voisi myös näyttää hyvältä. Käytiin juurikin yhtenä päivänä Espoossa valtavassa Nihtisillan kierrätyskeskuksessa ja sieltä jo osui silmiin muutama sopiva yksilö. 

4. Ajateltiin tehdä keittiöön iso kollaasi molempien ottamista polaroid- kuvista. Mun maailman parhain sisko antoi mulle vuosi sitten joululahjaksi Fujifilmin Instax minin, jolla oon aika ahkerasti ottanut kuvia vuoden aikana. Hannalta löytyy sama kamera, joten kuvia on kertynyt ihan hyvän kokoinen pino. Mun mielestä valokuvien merkitys sisustuksessa on aika merkittävä ja luo ainakin omasta mielestäni suunnattomasti kotoisuutta.

5. En edes tiedä pitääkö mun selittää rakkautta persialaisia mattoja kohtaan. Mulla on samantyylinen Vallilan matto omassa huoneessani ja nyt tarvitaan myös keittiöön matto. En todella tiedä mistä löydetään täydellinen yksilö ilman miljoonan euron hintalappua, mutta pidän sormia ristissä, että se löytyy. Toisaalta aina voi vaan mennä Ikeaan. 

6. Toinen asia mihin omistan suunnattoman määrän rakkautta on lasipurkit. Ei mitään käryä mitä meinaan niihin laittaa, mutta niitä pitää olla paljon. Mulla on visio siitä, että kaikki mausteet sun muut ovat keittiössä omissa lasipurkeissaan kyljissään käsinkirjoitetut etiketit. Ajattelin myös toteuttaa tämän vision. 

7. Oon huomannut, että kenkätelineet on aina rumia. Meillä on yhdessä sellainen kasa tennareita, että niiden säilytyspaikaksi tarvitsisi ehkä paremman vaihtoehdon kuin eteisen nurkat. Voisi tietenkin myös ymmärtää, että yksi ihminen ei tarvitse yli 20 paria tennareita, mutta helpompaa on ehkä vain ostaa isompi kenkäteline ja pinota tossut siihen. 

8. Oman makuuhuoneeni ostoslistalla tärkeimpänä on sänky. Mulla ei siis ole ollut kohta puoleen vuoteen omaa sänkyä, vaan nykyinen sänkyni on tämän kämpän oikeiden omistajien oma. Nyt poistuessani Ruoholahdesta takavasemmalle on pakko hankkia oma sänky mikä ei saisi selkää ainakaan kovin kipeäksi. En ole koskaan tajunnut miten iso ostos sänky on (Miten helvetissä petauspatjat maksavat niin paljon????) ja miten paljon miettimistä kyseinen ostos vaatii. Löysin Ikeasta kivan rungon 140cm leveään parisänkyyn, jossa on laatikot sängyn alapuolella. Tulevassa kämpässä ei ole puutetta tilasta, mutta jonain päivänä tuosta pois muuttaessani saattaa ollakkin. Kyseessä on siis kuvan sänky, mutta omani haluan kyllä ilman sängynpäätyä. Sängynpäädyt ovat jollain tasolla tosi rumia ja kiusallisia. 

9. Tästä kollaasista on varmaan aika helppo huomata, että mun viehätys kultaan sisustuksessa on kasvanut suunnattomasti. Haluaisin vaihtaa mun vaaterekin henkarit joihinkin kultaisiin siroihin yksilöihin noiden möhkäleiden sijaan mitä siinä tällä hetkellä roikkuu, mutta kyseessä on sen verran turha hankinta, että saattaa jäädä kyllä välistä. Ehkä olisi myös vähän koomista ripustaa riekaleisia bändipaitoja kauniisiin kultaisiin henkareihin. Mun sisustusmaku ja oma tyylini ei ehkä mene ihan yksiin. 

10. Jostain syystä mulla ei ole ikinä ollut työpöydän tuolia, vaikka työpöytä mulla onkin ollut aina. Oon käyttänyt jotain epämääräisiä tuoleja, jakkaroita ja suurimmaksi osaksi ollut tekemättä koko pöydällä yhtään mitään tästä syystä. Nyt syksyllä ostin kuitenkin sen iMacin ja siitä syystä en voi enää tietokoneella tehdä sängyssä, vaan kunnollinen tuoli olisi ihan hyvä mun jo valmiiksi rikkinäiselle selälle. 

11. Tää kuuluu samaan kategoriaan noiden kultaisten henkareiden kanssa. Käyn aina välillä Stockalla ihailemassa valonheittimiä ja pakoilemassa niiden hintalappuja. Ehkä jonain päivänä. 

12. Musta tuntuu, että laitetaan mun kokovartalopeili eteiseen muuton jälkeen. Siksi omaan huoneeseen olisi myös kiva hankkia oma peili vaikka sängyn tai työpöydän yläpuolelle. Ylläri pylläri kultaisista kehyksistä oon haaveillut, mutta saa nähdä toteutuuko kyseiset haaveet. Ikeasta löytyy yksi kiva peili koristeellisilla hopeilla kehyksillä, joten voisin tietenkin itse maalata kehykset kultaisiksi. 

13. Edellisessä muutossa mun yöpöytä katosi jonnekkin ( Nyt on hyvä hetki vanhemmillani kertoa löytyykö se nykyään heidän varastostaan tai jostain muualta.. ) joten perjaatteessa tarvitsisin uuden yöpöydän. Mulla on kuitenkin paha tapa kerätä yöpöydälle kaikki mahdollinen turha, joten ehkä olisi ihan hyvä olla omistamatta yöpöytää. Yleensä se turha tavara kyllä löytää silti jonkun paikan. 

Oon pahoillani, mutta tulette luultavasti kuulemaan vielä paljon sisustuspohdiskelua seuraavan parin kuukauden aikana. Koittakaa kestää! 

5 kommenttia:

 1. Jee pliis lisää sisustusjuttuja! Ei haittaa yhtään. Mullakin on muutto edessä -> haluun jo sisustamaan! Mä ostin kans sen Clas Ohlsonin lampun (kultaisena) ja mun mielestä se on melkeen hienompi ku alkuperänen.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! No mäki tykkään jotenkin tosta Clasun muodosta ehkä enemmän kuin alkuperäisestä :-D Hyvä näin!

   Poista
 2. Toi valonheitin on kans itellä ollu unelmissa jo pitkään, mutta on ne vaan niin hintavia. Noitakin löytyy muuten Clas Ohlsonilta n. puolet halvemmalla ku Stockalta, eli oisko n. 100e pintaan ;) vink vink.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne on! Oho oho, pitää tsekkaa miltä ne siellä näyttää, kiitti vinkistä!

   Poista
 3. Ehottomasti lisää tämmösiä! Varsinkin kun sisustusmaku ilmeisesti on aika samoilla linjoilla. Löytyy nimittäin kotoa useita samoja juttuja.

  VastaaPoista

finnish & english only
contact: nelli.kentta@hotmail.fi