10/08/2015

EILISET KIRJALÖYDÖT

Mulla on heikkous kirjoihin. Pystyn vaatteiden suhteen ajattelemaan edes jollain tasolla järkevästi, eli mitä todellisuudessa tarvitsen ja mitä en todellakaan tarvitse. Kirjojen suhteen mitään tälläistä ajattelua ei päässäni ostohetkellä tapahdu, vaan ostan vain kaikki mitkä haluan lukea. Sen takia kirjahyllyni alkavatkin olemaan täysiä ja mun on pakko ostaa uusia hyllyjä. Pienestä asti Äiti ja Isi ovat takoneet mun päähän lukemisen tärkeydestä ja siitä, ettei lopuksi ole edes väliä mitä lukee kunhan lukee. Oon kyllä tosi suuri leffadiggari ja tykkään hifistellä elokuvien suhteen kunnolla, mutta kirjat voittaa elokuvat, pojat ja sosiaalisen elämän ylipäätään ihan kuusi nolla. Kirjat on parasta.

Eilen kävin shoppailemassa Citykäytävän jossain Rosebudin myymälässä ja sen jälkeen erehdyin astumaan Akateemisen kirjakaupan puolelle Hullujen Päivien aikaan. Akateeminen kirjakauppa oli muuten ihan pienenä mun lempikauppa kun Turkuun mentiin shoppailemaan. Se pääsee lempikauppojen listalle kyllä edelleenkin. 


Sven Lingqvist - Tappakaa ne saatanat
"Sven Lindqvist tekee kirjassaan kiehtovan ja kylmäävän tutkimusmatkan eurooppalaisen rasismin lähteille"

Sirpa Ahola-Laurila - Soinin kupla
"Soinin kupla ei ole kirja julkkispoliitikoista vaan tosielämän paikallispolitiikasta ja uutterasta talkootyöstä, jossa epäpätevyys, riitely ja sisäpiirin kähmintä rehottavat."

Pauliina Rauhala - Taivas laulu
"Taivaslaulussa konkreettiset yksityiskohdat avaavat lukijalle näkymän lestadiolaisyhteisön elämään. Suviseurat ovat hakkeentuoksua, keinuvia lautapenkkejä, pitsaa, punaista jaffaa ja Jumalan sanaa. Runollinen kieli kohottaa Taivaslaulun toiselle tasolle, yksityiskohdista rakentuu poikkeuksellisen kaunis kaunokirjallinen teos."


Virpi Hämeen-Anttila - Minun Intiani
"Virpi Hämeen-Anttila on tutkinut nuoresta saakka Intian kieliä ja kulttuuria, ja joka vuosi hän palaa rakastamaansa maahan muuttolinnun tavoin. Kirjassaan hän kertoo, mitä matkailijan tulee tietää Intiasta ja miten suuri, outo maa parhaiten aukeaa ulkopuoliselle."

Pentti Linkola - Unelmat paremmasta maailmasta
"Kalastaja Pentti Linkolan ensimmäinen ja merkittävin esseekokoelma, joka järisyttää lukijansa maailmankuvaa. Alun perin vuonna 1971 julkaistu Unelmat paremmasta maailmasta on kirjallinen tapaus, jolle on vaikea löytää vertaista suomalaisen kirjallisuuden historiasta."

Mihail Bulgakov - Saatana saapuu Moskovaan
"Saatana saapuu Moskovaan on klassikko, joka kertoo hykerryttävän kertomuksen siitä kuinka Saatana saapuu Moskovaan seurueineen. Kirja kertoo myös Jeesuksen ja Pontius Pilatuksen kohtaamisesta ja kolmantena linjana kuljetetaan vaikeuksiin ajautuvan kirjailija Mestarin ja Margaritan rakkaustarinaa."


Just nyt mulla on kesken Lars Buggen kirja parhaista salaliittoteorioista, joka on saanut mut taas väsäilemään sitä foliohattua kotonani. Oon aika heikkona salaliittoteorioihin ja kaikkeen niihin liittyvään. Tykkään lukea murhamysteereistä ja menen niistä yleensä aina päiväksi tai kahdeksi ihan sekaisin. Sitten siirryn seuraavaan. Oon myös miettinyt salaliittoteoriakerhon perustamista, mutta se saattaa jäädä vähän myöhemmäksi kaikkien uusien kirjojeni takia. Nyt on meinaan taas lukukiireitä. 

Mulla onkin sopivasti tänään vapaapäivä, eli juuri sopivaa aikaa peiton alla makaamiseen ja hyvään kirjaan syventymiseen. Illalla olisi myös eräässä Kallion kapakassa avoimen mikin runoilta, joka voisi olla myöskin aika hyvä aktiviteetti tälle päivälle. Ihana torstai. Kiitos tästä. 

6 kommenttia:

 1. Vaikuttaa hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Oletko lukenut Raili Mikkasen kirjoittaman Koukussa kirjan? Suosittelen! Paitsi, jos olet jo lukenut sen, niin kerro mitä mieltä olit.

  VastaaPoista
 3. Kirjat on parasta mitä on <3 oon viettäny huomattavan osan elämästäni kirjoihin syventyneenä eikä oo tarvinnu katua.

  VastaaPoista
 4. Saatana Saapuu Moskovaan on ihan mieletön kirja!! Siihen saattaa aluksi olla vaikea päästä sisään, koska tarinankerronta on monelle liian hidasta, raskatasta ja polveilevaa, mutta se palkitsee kaikessa huumorissaan ja absurdiuudessaan, 5/5. Olin jopa penkkareissa Behemot :D

  VastaaPoista
 5. Kääk, kiinnostais kyllä hirmusesti kuulla sun arvostelut noista kirjoista sen jälkee ku oot lukenu ! Vaikuttaa kovin kiehtovilta.

  VastaaPoista
 6. Mistä oot löytänyt parhaat salaliittoteoriat? Oon yrittänyt metsästää sitä jo jonkun aikaa tuloksetta..

  VastaaPoista

finnish & english only
contact: nelli.kentta@hotmail.fi