9/08/2015

NENÄKORUN ABC

Oon blogissa puhunutkin siitä miten olen myyn työkseni mm. lävistyskoruja työpaikallani, joten olen lävistysten kanssa paljon tekemisissä arkena. Nenäkoru tuntuu olevan tällä hetkellä jotenkin tosi trendikkään oloinen lävistys ja siitä riittää ainakin meillä töissä asiakkailla paljon kysyttävää, joten miksipä en puhuisi siitä täälläkin. 

Otin oman nenäkoruni hetken mielijohteesta kesällä 2014 varmaan maailman huonoimmassa ympäristössä, eli festareilla. Siinä se nyt on ollut vähän päälle vuoden tulehtumatta onneksi. Nauran aina sitä miten varottelen asiakkaita itsetehtyjen lävistysten hygieniariskeistä ja esimerkiksi korvien liian nopeasta venyttämisestä, mutta olen kuitenkin tehnyt silti ne kaikki virheet myös itse. Ehkä tarvitsen vain kantapään kautta oppimisen tai jotain vastaavaa, mutta voin ainakin aina rehellisesti kertoa miten ei kannata tehdä. Niin typerä en kuitenkaan ole ollut, että olisin ottanut nenäkoruni ampumalla. Jos joku ei vielä tiedä ampumalla tehtyjen lävistysten huonoista puolista, suosittelen lukemaan esimerkiksi täältä. Helsingissä meikä suosittelee ehdottomasti Paradise Tattoota lävistysten hankkimiseen ihan vaan sen superpätevän ja mukavan henkilökunnan takia.


Joidenkin mielestä nenäkoru sattuu kovasti, mutta ainakaan itse en muistele sen sattuneen lainkaan. Nenäkorun paikan johdosta vedet yleensä nousee silmiin lävistystä tehdessä, mutta ei niinkään kivun vaan juurikin sen sijainnin takia. Vertaisin ehkä kipua nipistämiseen, kirpasee hetken ja kohta onkin jo unohtunut oikeestaan kokonaan. Noi on kuitenkin niin yksilöllisiä juttuja, kuten jokaisen oma kipukynnys ylipäätäänkin on. Eihän lävistyksien ottaminen koskaan ole mitään mukavaa hommaa, mutta jos itse mietin vaikka nenäkorun ja nännilävistyksien ottamisen kipua, voin todeta nenäkorun ottamisen olevan melkein nautinnollista jälkimmäisiin verrattuna.

Mä pidän nenässäni kokoajan rengasta, jota en kuitenkaan suosittele pidettäväksi kuin vasta korun parantumisen jälkeen. Renkaan heiluminen viivästyttää paranemista ja lisää arpikudoksen, eli erilaisten pattien muodostumisen riskiä. Mun koru on hurjan ohut, eli vain 0,6mm paksuudeltaan ja halkaisijaltaan 10mm. Vertauksena voisi olla esimerkiksi napakorut, jotka ovat yleensä 1,6mm paksuudeltaan. Tykkään kuitenkin ohuista renkaista nenässä, koska toi näyttää mielestäni juuri sopivan sirolta siihen kohtaan, mutta nää on taas makukysymyksiä. Ehkä vähän Lenny Kravitz fibat, mutta onhan sillä äijällä ihan hyviäkin biisejä. Vuoden 2014 Ruisrockista jäi siis ainakin yksi hyvä muisto kaikkien sumeiden kuvien ja sekoilujen oheella.

6 kommenttia:

 1. Ihan hitsin kivaa että olet "palannut" blogimaailmaan. :) Tai oothan sä tänne kirjoitellut, mutta sulla tais olla joku hiljasempi jakso. Ja huomaa kyllä et innostusta on tullu lisää! Oot mahtava tyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää on kyllä ollutkin kiva paluu! Kiitos paljon <3

   Poista
 2. mistä oot ostanu ton nenäkorun? ite otin kuukaus sitten nenä korun ja nyt sisäpuolelle on ilmestynyt patti. Pitääkö koru ottaa pois vai paraneeko se?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ostanut sen Cybershopista. Itse en ainakaan ottaisi korua pois, vaan pitäisin sen puhtaana ja hygieenisenä ja jos patti ei siitä lähtisi laskeutumaan, kävisin jututtamassa jotain ammattilaista :-) Noi patit on kuitenkin aika yleisiä nenäkoruissa mun käsittääkseni.

   Poista
 3. Hei tiedätkö mitään rustolävistyksistä? Mulla on rustolävistys jonka alla on patti, niin osaatko sanoa mitä sille kannattaisi tehdä? :)

  VastaaPoista
 4. miten tämän nenäkorun renkaan pallon pystyy ottamaan tuosta pois? on ollut vaikeuksia jo jonkin aikaa. ei lähde pyörittämällä kuinka joka suuntaan on yritetty.

  VastaaPoista

finnish & english only
contact: nelli.kentta@hotmail.fi