6/20/2015

SAVE THE SEALS

Käväistiin mun kahden duunikaverin Netan ja Vilhelmiinan kanssa Paradise Tattoon Save The Seals- Walk in tatskatapahtumassa 6.6, mistä mulle jäi muistoksi tollainen söpö norppa sääreeni. Tää oli siis toinen suomessa järjestettävä tatskatapahtuma minkä kaikki tuotto menee Sea Shepherdin Saimaa Seal- kampanjan hyväksi. 

Siis faktahan on se, että Saimaannorppa on maailman uhanalaisin hylje ja yksi maailman uhanalaisimmista nisäkkäistä. Se on myös yksi harvoista hyljelajeista jotka elävät makeassa vedessä.  Jos se katoaa Saimaalta, se katoaa koko maailmasta. Sitä on uhkaamassa sukupuutto muutaman kymmenen vuoden sisään. 


Sea Shepherd auttaa vapaaehtoisvoimin pitämään suojelualueen vedet vapaina laittomista pyydyksistä, jotka ovat suuri uhka hylkeille. Kaikista suurimmassa vaarassa ovat kuutit, jotka eivät osaa varoa vielä pyydyksiä. Norppakanta on jo nyt niin pieni, että jo muutaman yksilön menehtyminen saattaa olla katastrofaalista koko lajille. Sea Shepherd partioi Saimaannorpan suojelualueella kalastusrajoituskauden ajan, eli huhtikuusta kesäkuun loppuun. Tavoitteena tässä on moninkertaistaa Saimaannorppien suojelualueella tapahtuva valvonta ja näin parantaa norpan selviytymismahdollisuuksia. 

Kiitän Jaakko Forsmania mun omasta tatskasta, Paradisea huipusta tapahtumasta ja Sea Shepherdiä jumalattoman tärkeestä duunista!

3 kommenttia:

 1. Heii! Tää ei liity tähän aiheeseen mitenkään mutta mistä oot ostanu sun muumi kangaskassin? Nimittäin se on aivan ihana ja oon ettiny semmosta tosi kauan mutta en vaa löyä!

  Ps. Tää sun blogi on aivan ihana!

  VastaaPoista
 2. you restore my faith in humanity nelli :) oot harvinainen yhdistelmä älykkyttä, kauneutta, tiedostavuutta ja swagia ja tärkeintä: sitä että sydän kohdallaan <3

  VastaaPoista
 3. hienoa että joku ajattelee nykyää muutakin vielä kuin miltä oma perse näyttää :)

  VastaaPoista

finnish & english only
contact: nelli.kentta@hotmail.fi