5/04/2018

MISTÄ MUT ON TEHTY


Mistä on pienet tytöt tehty? 
Sokerista, kanelista, inkivääristä ja kukkasista. 
Niistä on pienet tytöt tehty.

Eikä ole. Mut on tehty verkkareista, rakkaudesta, viinistä ja uteliaisuudesta. Väittelyistä, hiuslakasta ja hukassa olevista muistikorteista. Ateismista, mustelmista ja vitsillä otetuista tatuoinneista. Ahdistuksesta, ongelmista ja surusta. Mut on tehty voimasta, noituudesta ja sementistä. Pienistä kivistä jota et saa sun kengänpohjasta irti. Sinnikkyydestä, päättäväisyydestä ja kunnianhimosta. Ei yhdestäkään hennosta kukkasesta tai valkoisesta sokerista.

Mut on tehty tanssimaan vappuna Tavastian lavalla Toton African tahtiin ja nauramaan mielikuvituspoikaystäville. Niille tyypeille siis joihin ihastun täysillä viikoksi ja suunnittelen päässäni meidän yhteisen tulevaisuuden. Niille tyypeille jotka hetken päästä tajuavat mun olevan aika raskas persoona ja niille tyypeille jotka sen asian tajuamisen jälkeen katoavat. Mut on tehty kohtauttamaan olkia, ottamaan asioita toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Mut on tehty rakastamaan itseäni, vaikka teen siitä aika hankalaa välillä. Oikeestaan tosi hankalaa. Teen siitä hankalaa myös jokaiselle ympärilläni olevalle ihmiselle, tai ainakin niille jotka mut hyvin tuntevat. 

Mut on tehty appelsiinimehusta missä on runsaasti hedelmälihaa, pyhimyksistä ja halvoista lentolipuista. Kuolleista kaktuksista, banaanikärpäsistä, psykiatrin huoneessa olevista rumista nojatuoleista ja Alibi-lehdistä. Röökin hajusta, huonosta munuaisesta ja syntymämerkistä keskellä otsaa. Miljoonasta päiväkirjan kirjoitetusta sivusta ja murehtimisesta. Mut on tehty inhoamaan komediaa ja rakastamaan maissikakkuja. 

Mut on tehty yrittämään vaikka tulisikin turpaan. Sut myös.

3 kommenttia

 1. Ihana postaus! Samaistuin ihan liikaa moneen kohtaan. Niin kuin vaikka noituuteen, viiniin, kuolleisiin kaktuksiin ja komediainhoon. Erityisest samaistuin noihin psykiatrin rumiin nojatuoleihin, jotka usein myös näyttää siltä kuin siihen ois murhattu joku. Ja koska sarjamurhaajat on yks mun suurista intohimoista, innostun vähän liikaa siitä et mitä jos psykiatri onki sarjamurhaaja. Okei nyt meni hulluks, mut jotenkin vaistoan, et sä jos joku tajuut toin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja todellakin tajuan! Ne tuolit on ihan kammottavia aina. Osaan kuvitella et seuraavaks siinä tuolissa pohdin sitä et onko tähän oikeesti tapettu joku hahahha!

   <3

   Poista

contact: nelli.kentta@hotmail.fi

© nelli kenttä. Design by FCD.