3/15/2018

VASTAUKSET PART 1

Mitä olet opiskellut? 
Peruskoulun jälkeen muutin Helsinkiin kuvataidelukion perässä. Valmistuin Torkkelista 2015 keväällä, eli ihan kolmessa vuodessa. Pidin välivuoden ja painoin duunia sen ajan ihan hulluna. Hetken mielijohteesta sen jälkeen hain Laajasalon opistoon opiskelemaan vuodeksi crossmediatoimittajaksi. Sitä seuraavana syksynä olin hetken Metropoliassa opiskelemassa mediatuotantoa, jonka lopetin muutaman kuukauden jälkeen kesken. Syistä siihen lopettamiseen kirjoitin tässä postauksessa. 

Haluaisitko vielä opiskella?
Ehkä! Ainakin avoimen yliopiston puolelta oon nyt jo katsonut vähän kursseja. Haluan kyllä vähintäänkin joskus viiskymppisenä opiskella itselleni jonkun ihan kreisin ammatin. Seuraavaksi meen tosin kouluun vasta kun olen siihen itse täysin valmis. Ehkä en koskaan, mut varmaan vielä jonain päivänä. 

Miten päädyit työhösi ja onko se unelmatyösi? 
Jos puhutaan nyt ihan mun päiväduuneista, niin hain Laajasalon opiston aikana työharjoitteluun Yle Kioskille ja YleX:lle ja pääsin molempiin mestoihin. Niiden harjoitteluiden jälkeen kirjoitin freelancerin sopimuksen Ylelle ja nyt mä oon tässä. Suomalaisena en saisi sanoa näin, mutta oon siitä tosi ylpeä. En mä tiedä mikä mun unelmaduuni on, mutta tällä hetkellä teen just sitä mitä haluan. Se riittää. 


Mitä tarvitaan sun työssä/minkä vuoksi luulet saaneesi työpaikkasi?
Apua mulle tuli tosta "minkä vuoksi luulet saaneesi työpaikkasi?" -kysymyksestä ihan sellainen olo, etten olisi sitä ansainnut omilla taidoillani. Haha! Mun työsopimuksessa lukee tittelinä toimittaja ja työkseni kuvaan videota, valokuvia, kirjoitan, teen äänitöitä, graafista suunnittelua, editoin ja leikkaan, sekä hoidan sosiaalista mediaa ja ylipäätään vähän kaikkea muuta mitä media-alalla nyt pääsee duunailemaan. Ylen päiväduunien lisäksi teen freelancerina hommia myös muihin paikkoihin ja ihmisille. Mulla on tosi korkea työmoraali, pistän tällä hetkellä työn aina etusijalle mun elämässä ja osaan hommani. Kaupan päälle oon myös tosi kiva työkaveri. Siksi mä oon varmaan saanut mun työpaikkani. 

Mikä kamera sulla on? Entä objektiivit?
Mulla on Canonin 6D runkona ja yleensä käytän Sigman 35mm f/1.4 linssiä. Sen lisäksi mulla on Samyangin 8mm fisheye, Sigman 10-20mm f/3.5, Canonin 50mm f/1.8 ja ihan perus kittilinssi. Jonka sijaintia en tällä hetkellä edes tiedä. Näiden lisäksi mulla on Canonin PowerShot G7X II ja Canonin 60D:n runko. Toi PowerShot on oikeesti ihan paras videoiden kuvaamiseen ja pienen kokonsa takia se kulkee mulla yleensä aina mukana. Sitä suosittelen tosi paljon kaikille!

Kaduttaako että oot jakanut elämäsi somessa?
Ei oikeestaan. Välillä tulee kyllä sellaisia kausia, että kaikki ahdistaa. Silloin yleensä kyllä ahdistaa kaikki muukin elämässä. Oon jakanut elämääni enemmän tai vähemmän somessa aika avoimesti koko nuoruuteni ajan, joten ei sitä enää niin paljoa mieti. Siihen on niin tottunut, enkä tiedä mistään muustakaan. 

Tiedätkö miten paljon ihmiset puhuvat sinusta pahaa?
Hauska kysymys. Kyllä mä aika pitkälti tiedän mitä juttuja musta mun selän takana liikkuu. Haluaisin kovasti sanoa, etten välitä siitä mutta hei oon vaan ihminen. Tietty se tuntuu pahalta. Välillä tosin vähän naurattaa miten moni ihminen ajattelee tuntevansa mut sosiaalisen median perusteella. Ei kaikkia voi miellyttää koskaan, eikä myöskään tarvitse miellyttää. Riittää, että itse tiedän olevani mitä olen ja niin tietää myös mun läheiset ihmiset. 


Voisitko kuvitella muuttamasi pois Kalliosta ja jos niin mihin?
En mä nyt ainakaan voisi kuvitella muuttavani, mutta ei sitä koskaan tiedä mihin elämä heittää. Ehkä toi vieressä oleva Hakaniemi voisi olla mahdollisuutena. Punavuori on myös kiva, mutta keskustassa hetken asuneena se ei tuntunut mun omalta paikalta. Nautin silti tosi paljon siitä, että mun makuuhuoneen ikkunasta kuuluu sporan kolina ja kaikki on niin lähellä. Tykkään hektisyydestä ja mun melkein kaikki ystäväni Helsingissä asuvat Kalliossa. Siksi mä siellä myös tykkään asua. 

Miten teidän kämppä on noin halpa, onko yksityiseltä? Missä päin Kalliota se on? 
On joo yksityiseltä. Tätä ei ole vuosiin remontoitu, eli meidän koti ei ole missään parhaimmassa kunnossa. Esimerkiksi kylppäriä tai keittiötä ei ole remontoitu varmaan kymmeniin vuosiin. Se varmaan laskee hintaa eniten. Ihan tuurilla kuitenkin tää löydettiin ja saatiin, enkä voi vieläkään uskoa miten täydellinen tää on pohjaratkaisultaan just meille. Hesarilla asustellaan siis. 

Riitelettekö ikinä Hannan kanssa?
Ottaen huomioon sen, että ollaan asuttu nyt about neljä vuotta yhdessä niin olisi aika ihme jos ei joskus riideltäisi. Ennen meidän ensimmäistä yhteistä kämppää Hanna käytännössä asui yhden kevään mun solukämpän pienen huoneen lattialla. Ollaan niin tiiviisti yhdessä koko ajan, että väkisinkin toisen naama alkaa vituttaa. Ehkä kuitenkin kahdesti tai kolmesti ollaan kunnolla riidelty. Kummallista oikeestaan, koska ollaan tosi erilaisia ihmisiä luonteeltamme. Välillä vähän ihmettelen miten Hanna kestää elää mun kanssa. Mut sitä se todellinen ystävyys on. 

Mitä haluat tehdä ensi kesänä?
Mun kesään kuuluu klassisesti aina mahdollisimman paljon festareita ja duunia. Oon aika onnekas, että nykyään ne kaksi saa yhdistettyä keskenään. Toivottavasti pääsisi pariksi päiväksi johonkin Euroopan kaupunkilomalle. Haluan myös juoda lämmintä kaljaa puistossa, pyöräillä kotiin aamuyöllä valoisassa, tanssia ympäriinsä, saada uusia arpia polviini, oppia jotain ihan uutta (itsestäni ja maailmasta) ja syödä vähintään sata jäätelöä. Olisipa jo kesä!

Kuvina mun siivottu huone. Huomatkaa, että mun hupparit on värijärjestyksessä. 

2 kommenttia

contact: nelli.kentta@hotmail.fi

© nelli kenttä. Design by FCD.