3/25/2018

HYVÄ YRITYS SIPSIEN HYVÄSTELYLLE


PIPO:  Ehkä Uff tai joku muu kirppis HUIVI: Ehkä Uff tai joku muu kirppis TAKKI: Adidas PAITA: H&M HOUSUT: Cubus LAUKKU: Carhartt KENGÄT: Adidas

Mun maanantaisin alkava terveellinen elämä on mun ystäväpiirissä yleinen läppä. Joka maanantai päätän, että kyllä tää tästä ja nyt alan urheilemaan. Nyt jätän sipsit kaupan hyllylle, yritän syödä säännöllisesti ja käyn siellä hieltä haisevalla kuntosalilla. Yleensä se toimii keskiviikkoon asti ja sen jälkeen unohdan koko homman. New week, new me. Osaan kuvitella siellä ruudun toisella puolella olevan aika monta tähän samaistuvaa ihmistä. 

Tää ei siis ole mikään "haluan mahtua kolme kokoa pienempiin shortseihin kesällä" -juttu. Tää on ihan puhtaasti se, että haluaisin voida paremmin. Haluaisin jaksaa, elää ja olla paremmin. Tavoitteellinen laihduttaminen ja kummalliset dieetit ovat aika vaarallisia. Ainakin tietyille ihmisille. Ne sekottaa päätä, tekee terveellisistä elämäntavoista kilpailun ja siksi mä välttelen niitä. Tiedän omat heikkouteni ja tunnen itseni. 

Olen kuitenkin viettänyt elämästäni nyt pari viikkoa ilman megaherkkujen ostamista. Yhtenä iltana tosin söin kokonaisen purkin Ben & Jerrysiä (topped salted caramel brownie), mutta sinä iltana kärsin jostain järjettömästä eksistentiaalisesta kriisistä. Silloin siihen on lupa. Asioiden kieltäminen itseltä on ihan tyhmää. Ehdottomuus on tyhmää. Jos mun tekee mieli syödä lohikeittoa, mä syön sitä. Jos mun tekee mieli ostaa kaupasta viisi pussia sipsejä, mä voin tehdä sen. 

Nyt ei ole kuitenkaan tehnyt mieli. Ei ole tehnyt mieli ostaa viittä pussia sipsejä kerrallaan ja kylpeä majoneesissa, karkeissa ja kaikessa muussa uskomattoman hyvässä. Ilman niitä eläminen tuntuu tällä hetkellä aika mielettömältä. Se on jo aika hyvä saavutus.

1 kommentti

contact: nelli.kentta@hotmail.fi

© nelli kenttä. Design by FCD.