2/10/2018

SURULLINEN TARINA MAKUAISTISTA


PIPO: Acne Studios TAKKI: Junkyard.fi * MEKKO: Monki VYÖLAUKKU: Adidas KENGÄT: Nike 

Tää ei nyt taas liity mitenkään yhtään mihinkään, mutta kirjoitampa kuitenkin. 

Mulla on virallisesti yhtä hyvä makuaisti kuin jollain 3kk vanhalla vauvalla. En siedä mitään tulista. En yhtään mitään. Jos kaupassa olisi valittavana miedon sijaan lapsille tarkoitettu salsa, ottaisin sen. Ja se on ihan helvetin ärsyttävää. Mun elimistö menee johonkin shokkitilaan chilistä ja sillä hetkellä kun mun suuhun joutuu sitä srirachaa, luulen kuolevani. Aika dramaattisesti ilmaistu, mutta ymmärrätte varmaan. 

Syy miksi valitan tästä on se, että eilen tapahtui jotain harvinaista ja tein itse kotona ruokaa. Tein sellaista Oumph-pasta-väkerrystä ja rohkaistuin laittamaan siihen curryä. Siis normaalia curryä ihan snadisti. Virhe. Siitä ruuasta tuli muutenkin pahaa, mutta sen surkeuden lisäksi se on myöskin niin tulista omasta mielestäni etten pysty syömään sitä. Nyt harkitsen vakavasti laittavani siitä mössöstä kuvan johonkin facebookin kierrätysryhmään. Todellisuudessa luultavasti tämän tekstin kirjoittamisen jälkeen menen lämmittämään siitä loput ja sen vuoksi vatsaan sattuu kuun loppuun asti.

Ininän pointtina on lähinnä se, että voiko tulisuuden sieto olla osaksi korvien välistä kiinni? Vai onko mun makuaisti jotenkin jälkeenjäänyt? Kuinka yleistä ihmisillä on, että niiden mielestä mieto salsa on vähän liian mausteista? Sweet chili dippi jo aika tulista? Mitä tälle voi tehdä? 

Luotan siihen, että siellä ruudun toisella puolella on joku joka a) kärsii samasta asiasta b) tietää jonkun pirkkaniksin miten asian saa ratkaistua tai c) huvittuu näin pienestä ongelmasta. 

Ps. Toi tosi överi takki on nyt alennuksessa. Se päällä voi leikkiä vaikka alumiinifoliotortillaa. 

KUVAT: Maria Autio
(*adlink)

4 kommenttia

 1. Siis mä väänsin kerran itkua kun _tacomauste_ oli mulle liian tulista. :D Ymmärrän tuskan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OKEI tää piristi mua! :-D Helpottaa etten oo ainoa nössö.

   Poista
 2. Itse chilipään kanssa asuneena ei auttanut mikään muu, kuin vain totuttaa makunystyrät tulisempaan ruokaan. En nyt ihan sentään salsan jälkeen läähättänyt, mutta sietokyky oli joka tapauksessa melko surkea. Hiljakseltaan tulisuutta (tai no, alkuun mausteisuutta) lisäämällä olen päässyt siihen pisteeseen, että pystyn laittamaan soijanakin päälle mustaa sinappia ja mediumsalsa kaipaa pienen srirachatujauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi mun pitää yrittää tota samaa! Toi sietokyvyn kasvatus ei kuulosta vaan kauheen houkuttelevalta..:D Mut ehkä mä pystyn myös samaan!

   Poista

contact: nelli.kentta@hotmail.fi

© nelli kenttä. Design by FCD.