2/12/2018

OPETUKSIA JA TARINOITA SUORAAN KÖPIKSESTÄ


Meidän lento lähti seitsemältä aamulla Tanskaan. Budjetti-Kenttä nosti päätään ja halusi halvimmat lennot. Tehtiin siis 6€ säästö siinä, että lähdettiin seitsemältä eikä yhdeksältä. Siis kolme euroa per naama. Tässä kuvassa ollaan juuri ostettu 6:00 lentokentältä bisset ja alotettiin meidän matkapäiväkirjan kirjoittaminen, mikä on mun ja Hannan kaikilla reissuilla ollut mukana. Toi kalja maistui yllättävän hyvältä. Suosittelen matkapäiväkirjoja kaikille ihmisille. Sitä uudelleen lukiessa elää ne hetket uudelleen, välillä itkee ja välillä nauraa kyynelet silmissä. Nukuin koko lennon ajan ja kuolasin poskelleni. 

Opetus: Välillä voi tuhlata 3€ kalliimpaan lentolippuun, jotta saisit enemmän kuin muutaman tunnin yöunet. 


Yövyttiin dormissa kymmenen muun ihmisen kanssa ja unohdettiin etukäteen ostaa riippulukot huoneen kaappeihin mihin saadaan omat tavarat lukittua. Vaellettiin ympäriinsä pari tuntia (eli kierrettiin tietämättämme ympyrää) etsimässä jotain paikkaa mistä lukkoja saa ostettua. Lopulta löydettiin hämärän näköinen maalikauppa, josta lukot löytyivät. Siellä kaupassa oli myös tosi hyvännäköinen mies, mistä puhuttiin loput koko reissusta. Ylipäätään ja valitettavasti Tinderissä valikoima oli huomattavasti tasokkaampi kuin suomessa. Ei sillä, että suomen valikoimassa olisi mitään vikaa. Olenhan minäkin siellä. 

Meidän kämppiksinä oli koko ajan ryhmä ranskalaisia nuoria, jotka eivät ilmeisesti puhuneet englantia oikeestaan lainkaan. Ne ironisesti haisivat homeiselle juustolle ja olivat joka ilta nukkumassa kiltisti jo kymmeneltä. Oli kiusallista ryömiä neljältä aamulla omaan sänkyyn nukkumaan, mutta onneksi olen mestari hiljaa hiipimisessä. 


Oltiin ihan fiiliksissä siitä, että Köpiksessä piti olla meneillään Dinosaurus-näyttely eräässä museossa. Mentiin sisälle museoon, saatiin kuulla ettei pääsylipuista tarvitse sinä päivänä maksaa ja riemu repesi entisestään. Dinotytöt olivat tässä vaiheessa jo innoissaan viilettämässä dinojen luo. Onni päättyi kun meille kerrottiin, ettei dinot ole tavoitettavissa. Näyttelyä remontoidaan. Ainoa mitä saatiin nähdä oli joku kivinäyttely. Näyttely kivistä. Kivistä. Siinä vaiheessa kun olet mielessäsi mehustellut dinosauruksilla, kivet tuottavat aikamoisen pettymyksen. 

Opetus: Lue museoiden (ja muiden paikkojen) nettisivut. Ota selvää asioista, ettet joudu katsomaan lasikaapeissa olevia kiviä. 

Opetus: Matkusta vain sinne missä on dinosauruksia. 


Suurimmaksi osaksi vaan palloiltiin ympäriinsä. Käveltiin johonkin suuntaan pari kilometriä, löydettiin kiva kahvila tai rafla ja saatettiin istua siellä useita tunteja. Ei ollut kiire mihinkään ja se on reissuissa parasta. Saa kerrankin vain olla jos haluaa. 

Opetus: Jos sulla on baarissa vessahätä, käy vessassa. Muuten joudut ehkä käymään kusella autojen välissä ja pissaat kengällesi. 

Opetus: Älä koskaan luota keneenkään joka kuuntelee reggaeta. 

Opetus: Jos päätät ostaa kymmenen shottia baarista, älä osta läpällä sitä pahinta viinaa. Se läppä ei naurata enää parin shotin jälkeen. 

Opetus: Vaikka ostit juuri hienon Adidaksen verkkatakin, älä laita sitä päälle jos ulkona on kylmä. Vaikka kuinka se olisi hieno. Nelli sä jäädyt. 


Opetus: Älä odota, että vesi on ravintoloissa ilmaista. Se lasi saattaa maksaa 5€. 

Opetus: Mieti mitä pakkaat mukaan, et tarvitse kolmea paria ohuita sukkahousuja mihinkään. Enemmän kuin yhden parin sukkia kuitenkin tarvitset. 

Opetus: Jos tuijotat muka salaa jotain miestä tunnin, se kyllä huomaa sen. 

Opetus: Ole tarkka mitä hummusta ostat kaupasta. Harvoin, mutta joskus myös hummus voi olla pahaa. Elämässäni ensimmäistä kertaa jouduin tilanteeseen jossa söin pahaa hummusta. Kyseessä on kuitenkin ruoka mitä voisin syödä litroja. 

Olipa sekava postaus, mutta aika kirjoittajansa näköinen. Välillä on hauskaa oksentaa kaikki päässä pyörivä vain tähän tekstikenttään ja painaa julkaise. Toi kaupunki on mun happy place ja meillä oli hiton hauskaa. Onneksi näemme Kööpenhamina taas pian!

4 kommenttia

 1. Tää oli tosi mielenkiintoinen ja viihdyttävä postaus :D Kiva fiilis noissa kahdessa kuvassa, joissa Hanna kirjoittelee pöydän ääressä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Vaihteeksi jotain erilaista, kiva että viihdytti!

   Poista
 2. Ihana postausidea ja hyvin toteutettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Must oli hauska kirjoittaa tätä ja haluaisin tämmösiä pläjäyksiä enemmänkin alkaa taas tekemään. Näissä on semmosta kunnollista old school blogimeininkiä! :-D

   Poista

contact: nelli.kentta@hotmail.fi

© nelli kenttä. Design by FCD.