2/08/2018

NÄÄ ASIAT ON TOSI JEES

Minä yksinkertaisesti rakastan listojen kirjoittamista. Teen töissä aina listoja, vapaa-ajallani listoja, päässäni listoja, päiväkirjaani listoja ja puheessani listoja, sillä niiden tekeminen helpottaa jollain tavalla ajatteluani. Mun järjestelmällisyyden taito on ollut hukassa nyt melkein 22 vuotta, joten listojen haaliminen auttaa edes hieman elämäni järjestystä.

Nojoo, tämä haaste on kiertänyt nyt blogeissa ja vanha kunnon listojen rakastaja Kenttä halusi tehdä heti saman. Muutenkin keskittyminen positiivisiin asioihin tekee ihan hyvää. Liian useasti sitä näkee vain ne negatiiviset piirteet esimerkiksi itsestään. On surullista miten vaikeaa mun oli keksiä mitään positiivista mainintaa itsestäni tähän haasteeseen. Suomalainen mentaliteetti "älä kehu itseäsi"- nostaa päätään ja pahasti. 


3 HYVÄÄ ASIAA PÄIVÄSSÄNI:

1. Työkaverini toi tänään koiransa töihin ja hän oli sangen hurmaava olento. Toimistokoiria pitäisi olla kaikkialla, sillä mun työpäivä piristyi ihan järjettömästi kyseisen tyypin läsnäolosta. 

2. Meillä on kotona kahdeksan avokadoa jääkaapissa. Kahdeksan! Rakas kämppikseni on Pelastusarmeijalla töissä ja tuo meille kotiin hävikkiruokaa, mikä sieltä lentäisi roskiin. Musta ei koskaan ole tullut hyvää dyykkaajaa, mutta tätä kautta saan kuitenkin syötyä sitä hävikkiruokaa päivittäin. Miettikää, että vuodessa suomessa hävikkiruuan määrä on about 350-450 miljoonaa kiloa vuodessa. Ainakin wikipedian mukaan. 

3. Ajattelin katsoa koko illan sängyssä peiton alla jotain täysin aivotonta viihdettä. Mulla on huomenna vapaapäivä, joten voin myöskin nukkua pitkään! Se on aika harvinaista herkkua mun elämässä. 


3 HYVÄÄ ASIAA ITSESSÄNI: 

1. Se, että osaan nauraa itselleni on omasta mielestäni tärkeä piirre. Jos ottaa itsensä liian vakavasti ja välittää liikaa siitä mitä muut ajattelevat, sekoaa päästään.

2. Luotan itseeni ja uskallan tehdä asiat kuten haluan. Uskallan lopettaa koulun kesken, (tästä lisää enemmän lähiviikkoina, sillä haluan avata sitä mitä kävi kunnolla) seistä omien mielipiteideni takana, nousta ihmisiä vastaan, muuttaa asumaan Helsinkiin heti peruskoulun jälkeen, sanoa ei ja luottaa siihen mitä oma vaistoni sanoo ihmisistä ja tilanteista. 

3. Oon tosi vahva mimmi. En ehkä fyysisesti, sillä käsivoimani muistuttavat surkastunutta kastematoa, mutta henkisesti kyllä. En ikinä anna itselleni krediittiä siitä miten monen ongelman, sairauden ja vaikeuden kanssa tässä on painittu ja edelleen tässä sitä ollaan pystyssä. Enkä enää ikinä anna kenellekään mahdollisuutta kävellä mun yli. Missään asiassa. Koskaan.


3 HYVÄÄ ASIAA ELÄMÄSSÄNI: 

1. Perhe joka antaa minun olla minä. Se ei ole itsestäänselvyys. 

2. Inspiroivat ihmiset ympärilläni, jotka saavat minut koko ajan pyrkimään eteenpäin. Se ei ole itsestäänselvyys.

3. Työ joka haastaa minua ja tuo niitä inspiroivia ihmisiä ympärilleni. Se ei ole itsestäänselvyys.


3 HYVÄÄ ASIAA TÄNÄ VUONNA: 

1. Reissut ja niiden suunnittelu. Meillä on Hannan kanssa suunnitelmissa lähteä mun syntymäpäiväksi (20. toukokuuta) johonkin vähän lämpimämpään. Esimerkiksi Portugali tai Barcelona kiinnostaisi tosi paljon. Kumpikaan ei saada töistä mitenkään pidempää aikaa vapaaksi, mutta edes viisi päivää lämmössä tuntuu aika hiton hyvältä suunnitelmalta.

2. Festarit! Mulla on töiden puolesta järjetön määrä keikkoja nähtävänä tänä vuonna, mikä saa mut venailemaan kesää entistäkin enemmän. Tänä vuonna paras festarikattaus on mun mielestä Flow:ssa, sillä KENDRICK LAMAR JA ARCTIC MONKEYS???? Ai saakeli miten kovia keikkoja on tulossa. Esimerkiksi Blockien Post Malone lämmittää myös mieltäni, tuleva Pyhimyksen keikka Tavastialla ja ylipäätään Ruisrock ihan sama mitä artisteja siellä ikinä onkaan. Ollaan myöskin lähdössä ystäväni kanssa Viroon katsomaan Guns N' Rosesia, eli yhtä kaikkien aikojen lempibändiäni. 

3. Homma (jota myös elämäksi kutsutaan) on ensimmäistä kertaa pitkään aikaan oikeesti kasassa. Mulla on ihana työ, koti ja läheiset. Voin itse paremmin kuin vuosiin ja elämä tuntuu menevän hurjalla vauhdilla eteenpäin. Se jos joku on siistiä.


3 HYVÄÄ ASIAA BLOGISSANI: 

1. Se tietyllä tapaa antoi minulle ammatin. Ilman sitä tuskin koskaan olisin päätynyt media-alalle. Tällä hetkellä työkseni teen oikeestaan kaikkea sitä mitä bloggaaminen on - ilman kirjoittamista. Tai ainakin päivätyössäni tulee harvoin kirjoitettua mitään. Mun suunnitelmiin ei ikinä kuulunut media-ala, mitä ihmettelen suunnattomasti. Se on kuitenkin täynnä asioita mitä olen vuosia harrastanut, mitä kohtaan mielenkiintoni ja intohimoni on loputon. Siksi se tuntuu kotoisalta, eikä ilman blogia se olisi mahdollista.

2. Lukijat. Aikamoinen klisee, mutta sitä ei voi selittää edes kenellekään sellaiselle ihmiselle joka ei sitä ole itse kokenut. Se tunne, kun joku laittaa pitkän viestin missä kertoo lukeneensa mun blogia siitä asti kun olin yläasteella ja kuuntelin pelkästään heviä, on tosi kummallinen. Sillon kun joku kertoo saaneensa musta inspiraatiota johonkin asiaan ja elämään ylipäätään on vielä kummallisempi. Bloggaaminen on aika yksinäistä puuhaa, eikä sitä välillä edes ymmärrä kuinka monta tyyppiä siellä ruudun toisella puolella lukee näitä höpinöitä. En olisi luultavasti jaksanut viimeistä kahdeksaa vuotta enemmän tai vähemmän kirjoitella, jos siellä ei olisi ollut niitä ihania tyyppejä jotka aina jaksavat piristää.

3. Oma kasvu. Mulla on jokainen mun postaus tallessa vuodesta 2010 lähtien. Arvatkaa miten ihana niitä on nyt lukea? Välillä tosin vähän hävettää mitä kaikkea sitä on julkisesti päästänyt suustaan. Olen kasvanut blogini mukana ja päiväkirjamaisesti edelleen pääsen niihin fiiliksiin mitä joskus 2012 olen tuntenut. Se on tosi arvokasta.

6 kommenttia

 1. tää oli jotenkin ihanan voimauttava <3 oot super

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihana että sait sellaisen fiiliksen tästä! sinä myös olet <3

   Poista
 2. Ihana lukee positiivisia juttuja kun itellä ollut pari viikkoa niin karseeta :D mut asiasta kukkaruukkuun, voisitko joskus tehä jonkun postauksen missä kerrot mitä tuotteita käytät hiuksiisi ja naamaan? Tyyliin ihonhoitorutiini ja sit nykyiset meikit kiinnostaa kanssa. En tiedä kiinnostaako sua tehdä tällasta, mut mieti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm toi vois olla itseasiassa ihan hauska toteuttaa!! Ainakin huulipunista on kyselty multa tosi paljon, joten voisin oikeesti tehdä vielä tässä kuussa tämmösen! Kiitos ideasta <3

   Poista
 3. Tästä postauksesta muistin taas kommentoinnin tärkeyden. Luen kuitenkin jokaikisen postauksen niin miksen kommentoi useammin. Tuli hyvä mieli tästä postauksesta. Pitäisi itsekin varmaan tehdä samanlainen lista omasta elämästä, sillä liian usein sitä keskittyy negatiivisiin asioihin. Oot ihan mun suosikkibloggaaja, joten jatka samaan malliin eli mihin elämä sua vie ja tee just niinku ite haluut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! Ja suosittelen tekemään tämmösen listan, mulle tuli oikeesti itsellekin hyvä mieli tän jälkeen. Sitä tajuaa konkreettisemmin miten paljon hyvää on meneillään.

   Ja tosta kommentoinnista vielä. Musta on järjetöntä että itse bloggaajana unohdan jättää kommentteja toisten hyviin postauksiin tai keskustelunavauksiin, koska tiedän miten paljon se merkitsee sille kirjoittajalle! Se vaan unohtuu niin helposti. Kiitos tästä!

   Poista

contact: nelli.kentta@hotmail.fi

© nelli kenttä. Design by FCD.