1/17/2018

MITÄ PODCASTEJA MÄ KUUNTELEN

Ottaen huomioon sen, että oon radiokanavalla duunissa mä oon todella huono kuuntelemaan podcastejä ja radiota. Radiota kuuntelen lähinnä Raumalla ollessani vanhempieni autossa ja silloinkin yleensä sen alle 10 minuuttia mitä matka mummolaan kestää. Nyt olen kuitenkin yrittänyt skarpata asian suhteen ja etsinyt itselleni mieluisia podcastejä kuunneltavaksi. Halusin myös suositella teille muutamia ja paljastaa aika pitkälti omia mielenkiinnonkohteitani. Jos yhtään minua henkilökohtaisesti tuntee, nämä ei tule yllätyksenä. 


12 diktaattoria

Nimensä mukaisesti 12 jaksoa, jotka jokainen pureutuvat yhteen historiasta löytyvään diktaattoriin ja siihen, miten kyseinen heppu nousi valtaan. Benito Mussolinin, Muammar Gaddafin ja Mao Zedongin jaksot olivat mun mielestä kaikista mielenkiintoisimmat. Samalla tulee kerrattua hyvin hetket jolloin historian tunneilla on nukkunut ja saa tietää esimerkiksi mitä sukupuolitauteja Mussolinillä oli. Hauskaa. Löytyy spotifystä. 


Perttu Häkkinen

Suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen ilmiöistä kertova ohjelma joka mulla on tällä hetkellä meneillään. Olen pari viikkoa viettänyt aamuni niin, että herätessäni laitan jonkun jakson päälle ja kuuntelen sitä työpaikalle saapumiseen asti. Aika hyvin aina sen tunti menee siinä. Noita on ihan järjetön määrä, eli kuunneltavaa riittää. Omasta mielestäni mielenkiintoisimmat jaksot tähän mennessä ovat olleet Kapinalliset papit, Jeesuksen salattu elämä, Julius Evolasta ja traditionalismista kertova jakso, Black metal - kuoleman ja saatanan musiikki ja Suomalainen noituus eilen, tänään ja huomenna. Löytyy spotifystä.


Noin viikon radio 

Kovana Noin viikon uutisten fanina kuuntelin myös Noin viikon radion läpi syksyllä ja siitä oikeestaan tämä oma innostukseni podcastejä kohtaan lähti. Jukka Lindström tapaa mielenkiintoisia ihmisiä ja keskustelee vielä mielenkiintoisemmista aiheista. Mun lemppareiksi nousi Maryan Abdulkarimin, Saara Särmän ja Ruben Stillerin jaksot. Löytyy myöskin spotifystä.


Serial

Mulla on ollut niin kauan kuin vain muistan jatkuva mielenkiinto sarjamurhaajia, katoamistapauksia ja varsinkin murhamysteerejä kohtaan, jota tämä sarja tyydyttää suuresti. Olen kuunnellut ensimmäistä kautta vasta puoleen väliin, sillä oma englanninkielen taitoni vaatii aika paljon keskittymistä vähän haastavamman englannin suhteen. Siksi tätä olen kuunnellut vain skarppina esimerkiksi pitkän linjan busseissa, enkä esimerkiksi töissä samalla kun tuskailen Photoshopin kanssa. Mutta hei ai että miten rakastan tutkivaa journalismia. Tätä voi kuunnella esimerkiksi täällä. 

Radio Sodoma

Kuka ei muka fanita Antti Holmaa? Tämä riittää jo selitykseksi kyseisen podcastin mainintaan tässä listassa. Kuuntelin tätä jossain vaiheessa aika paljon kuntosalilla ja nauroin itsekseni välillä vedet silmissä. Ei ihan mennyt jalkaprässissä oikeaoppisesti sen takia. Tää on oikeesti ihan hulvaton. Myöskin tämä löytyy helposti spotifystä. 


Oliko suositukset mielenkiintoisia? Suositelkaa te mulle ehdottomasti lisää podcastejä! 

8 kommenttia

 1. https://podtail.com/fi/podcast/huorapuutarha/ ainut mitä kuuntelen:-D pitäs varmaan vähän skarpata, mut tää on huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi mun on kyllä pakko kanssa testaa tota!! Tosi moni mun tuttu on sanonut, että mä varmana tykkäisin siitä! Mut hei, mäkin oon skarpannut ni säki pystyt siihen :-D

   Poista
 2. Radio Sodoma oli eka podcast jonka kuuntelin ja tuli tosiaan töissäkin naurettua välillä vedet silmissä ja ääneen sille! Tykkään kuunnella Soundcloundin kautta ja ihan lemppareita on Kaverin Puolesta Kyselen, jolle mä en pysty olla nauramatta sekä Huorapuutarha joka saa mut aina pelkäämään mutten silti pysty oleen kuuntelematta sitä. Huorapuutarhan uskon olevan suomalainen vastine tolle Serialille, jota en oo viittinyt kuunnella just siks, koska vaatis niin paljon keskittymiskykyä. Vähän semmosena rennompana esim töitä tehdessä oon kuunnellu myös Sivumennen-kirjapodcastia sekä Omaa luokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tossa aiemmassa kommentissa totesin et tota Huorapuutarhaa pitää alkaa mun kyllä kuuntelemaan! Sivumennen alkoi myös kiinnostaa heti! Ja ihanaa, että joku muukin on vähän tuskaillut ton Serialin kanssa. Oon miettinyt, että onko mun kielitaito ihan paska mut ilmeisesti myös muut joutuu skarppaa sen kuuntelemisen aikana. Mut tota Huorapuutarhaa alan kyllä tänään jo kuuntelemaan!

   Kiitos suosituksista!

   Poista
 3. https://www.acast.com/unelmaduunarit Jos et oo koskaan kuunnellut tätä niin suosittelen ehdottomasti! :)

  VastaaPoista
 4. minulta ääni Huorapuutarhalle myös!

  VastaaPoista
 5. My favorite murder!! Kahden naisen (jotka ovat älyttömän samaistuttavia ja nokkelia ja puhuvat murhamysteerien ohella mielenteveyden haasteista super avoimesti) hostaama true crime/komedia podcasti. Löytyy ainakin iphonen omasta podcast sovelluksesta ja on siis aivan älyttömän mielenkiintoinen, mutta sen verran kevyellä otteella tehty että ei ala yöllä ahdistamaan Ted Bundyt ja John Wayne Gacyt.

  VastaaPoista
 6. h3 podcast! heillä on usein julkkiksia vieraina ja aina hyvä meininki, puhuu paljon senhetkisistä asioista ja todella mukavat ja kivat hostit! spotifysta löytyy. :-)

  VastaaPoista

contact: nelli.kentta@hotmail.fi

© nelli kenttä. Design by FCD.