5/11/2017

PUUROA JOKA AAMU


Mä en ole ruuan suhteen kovinkaan nirso. Kiitoksia kulinaristisille vanhemmilleni, mut on kasvatettu todella monipuolisella ruualla ja sen takia kaikkea mahdollista on tullut pienen elämäni aikana syötyä. Mulla on kuitenkin tasan kaksi inhokkiruokaa, ja ne ovat pinaattikeitto ja puuro. Pinaattikeittoa oon onneksi onnistunut välttelemään elämäni aikana todella tehokkaasti, mutta puuroa yritän edelleen oppia syömään ilman oksennusrefleksiä.

Joskus lukiossa mua alkoi masentamaan ruuaksi oleva puuro niin paljon, että lähdin kotiin. Siis Helsingistä Raumalle. 250km pelkästään puuron takia. 

Nyt olen alkanut syömään aamupalaa, kuten aikaisemmin keväällä puhuin. Nimenomaan puuroa. Matka on pitkä ja kivinen siitä, etten neljään vuoteen ole syönyt lainkaan aamupalaa. Tätä puuron syömistä on kuitenkin kestänyt jo viikon, mikä on oikeesti aikamoinen saavutus multa! Mun puuro kuitenkin on tällä hetkellä 2/3 marjoja ja 1/3 puuroa, joten se menee alas ihan suhteellisen hyvin. Ei mua edelleenkään hymyilytä sitä pikapuuroa hämmentäessäni, mutta ainakin se kuvotus on loppunut ja jaksaa lounaaseen asti NIIN paljon paremmin. Miksi en ole tätä tajunnut aikaisemmin? 

Mitä te laitatte puuron päälle? Miten sen saisi alas paremmin? 

14 kommenttia:

  1. Raejuusto puuron päällä oli hittijuttu jokin aika sitten, itsellä se yhdistelmä ei mene alas. Mä olen myöskin turvautunut marjoihin. Myös hedelmäpalat ja mehukeitot on jees, hätätapauksessa nokare hilloa pelastaa annoksen.

    VastaaPoista
  2. Mikrotettu banaani maistuu samalta ku kiinalaisen ravintolan friteerattu bansgu, eli hiutaleet, vesi ja banaani mikroon. Valmiin puuron päälle lisää banaania ja maapähkinävoita, tadaa friteerattu banaanipuuro

    VastaaPoista
  3. Mun mummi laittaa puuron sekaan jogurttia :D Ite en oo tosin sitä tapaa omaksunut, mut on kuulemma miellyttävä yhdistelmä.

    VastaaPoista
  4. siis tuorepuurot!!! maailman paras ja maistuvin keksintö, jonka voi tehdä edeltävänä iltana valmiiks. ite laitan yleensä puolikkaan banaanin muussattuna, n. 3/4dl kaurahiutaleita, pari isoo lusikallista soijajogurttia ja sen verran kauramaitoo et tulee vellihköä (yön aikana hiutaleet turpoo ja tulos on velli no more) ja mausteeks useimmiten kanelia ja kardemummaa, mutta vaihtoehtojahan on loputtomasti!

    VastaaPoista
  5. Siis puurosta suurimman osan kuuluu olla päälisiä! Banaani on superhyvä, joko mikron kautta tai tuoreena, vaahterasiirappi tuo hyvin makeutta ja sit siemenistä ja pähkinöistä suutuntumaa, mantelilastut on parhaita! Lisäksi kookoshiutaleita jos on oikein fancy olo

    VastaaPoista
  6. Yhdyn banaaniin! Itse muussaan banaanin puurohiutaleiden ja veden sekaan enen mikroon laittamista, tuo puuroon ihanaa makeutta. Sitten laitan yleensä vielä marjoja, marjakeittoa ja mantelimaitoa, en pysty itse syömään puuroa ellei siinä ole jotain nestettä seassa. Suosittelen kokeilemaan.

    VastaaPoista
  7. ite _sekotan_ (siis ihan kunnolla niin että sen puuron värikin muuttuu) pilttiä tai marjakeittoa puuroon niin se viljainen maku ei tunnu niin hirveeltä ja tietty paljon marjoja ja kiiwit on kans tosi jees!!

    VastaaPoista
  8. Itse syön kaurapuuroa joka aamu. Joskus jo illalla toivon, että olisi aamu ja pääsisin puurolautasen sekä kahvin ääreen. Keitän rekkamiehen annoksen kattilassa siten, että laitan puolet maitoa ja puolet vettä. Päälle heitän banaania, mustikoita, raejuustoa ja mehukeittoa. Pikapuurotkin menee, mutta ainoastaan silloin kun on tosi kova kiire, enkä nauti niistä yhtään niin paljon.

    VastaaPoista
  9. Bonne hedelmäsoseet!

    VastaaPoista
  10. Hei mä syön puuron kans vain ja ainoastaan mustikkakeittoa, se tekee siitä jotenki siedettävämpää. Oon ihminen, jolle puuro pelkälteen aiheuttaa oksennusrefleksin.

    VastaaPoista
  11. Paras perinteinen aamupuuro meidän kommuunissa syntyy pikakaurahiutaleista joka keitetään runsaaseen veteen koska klimppinen ja pureskeltava puuro menee niin paljon huonommin alas kuin löysempi. Siihen sekoitetaan kookosrasvaa, itse poimittuja puolukoita/mustikoita pakkasesta, banaania, chiasiemeniä, hunajaa ja ehkä vähän inkiväärijauhetta. Maailman parasta!! Mutta oonki sellanen jonka mielestä mannapuuropäivä koulussa oli paras päivä.

    VastaaPoista
  12. Kaneli ja banaani! Tai sit (sokeriton) mehukeitto. Vedän kans puuroo joka päivä nykyää.

    VastaaPoista
  13. tein kaurapuuron ennen veteen, mutta nykyään lorautan mukaan mantelimaitoa ja ahhh, se tekee puurosta heti paljon parempaa. päälle laitan milloin mitäkin, jäisiä mustikoita, banaania, mysliä, cashew pähkinöitä, maapähkinävoita, mansikkamurskaa... parhaat yhdistelmät löytyy kokeilemalla!

    VastaaPoista
  14. Sekotan puuroon jo keittovaiheessa ripauksen vaniljasokeria ja hunajaa, myös esim. inkivääri, kardemumma ja kaneli sopii. Toi runsaaseen veteen keittäminen on myös hyvä idea, löysä klimpitön puuro on niin paljon parempaa.

    VastaaPoista

finnish & english only
contact: nelli.kentta@hotmail.fi