4/25/2017

MAAGINEN PAIKKA - LATERNA MAGICA

Käveltiin Roosan kanssa viikko sitten Rauhankadulla ja bongattiin pienen antikvariaatin näköinen paikka, johon päätettiin mennä pyörähtämään. Onneksi päätettiin, sillä se olikin maagisin paikka hetkeen. Kirjapinon takana oleva myyjä neuvoi meidät salaiselta tuntuvaan taidenäyttelyyn, kertoi liikkeen historiasta ja oli muutenkin paras asiakaspalvelija jonka olen hetkeen kohdannut. Ihana nainen. 

Luin netistä, että kuvissa näkyvän hyvinkin vaikuttavan näyttelypaikan lattiana toimii Helsingin peruskallio. Ihan hiton siistiä! Nyt oli meneillään Seppo Tuomaalan näyttely "Sinä iltana Fidel lähti pois", joka on dokumentaarinen sarja Kuubasta. Tekijä vietti marraskuun Kuubassa ja marraskuun lopullahan Fidel Castro kuoli, jonka vaikutus sitoi valokuvasarjan ja historian yhteen. Todella vaikuttavia kuvia. 


Paikka on täynnä kirjoja ja niiden läpi käymiseen menisi varmasti päiviä. Nopealla vilkaisulla löysin niin spesiaaleja löytöjä, että päätin mennä paikalle paremman ajan kanssa ihan vain tutkimaan. Laterna Magica on erikoistunut valokuva-, elokuva- ja taidekirjoihin, jotka mulla henkilökohtaisesti ovat aiheina lähellä sydäntä. Siksi se paikka kolahtikin niin kovaa. Tähän saattoi vaikuttaa myös vanhojen kirjojen tuoksu, tunnelma ja meneillään olevat mielenkiintoiset näyttelyt. 

Puhuttiin myyjän kanssa siitä, miten nykynuoret eivät muka lue. Onneksi oma lähipiirini on sen verran kulttuurista ja kirjallisuudesta nauttivaa porukkaa, että minun on vaikea kuvitella miksi joku ei haluaisi lukea. Tulevien kuukausien aikana raahaan varmaan puolet ystävistäni selailemaan kirjoja ja ihailemaan kuulema melkein joka kuukausi vaihtuvia taidenäyttelyitä. Rakastan antikvariaatteja, kirjoja ja taidetta, joten paikan löytyminen oli aikamoinen aarre. Välillä vaan kannattaa mennä tuntemattomiin paikkoihin sisään tutkimaan. Ei sitä koskaan tiedä mitä sieltä löytyy. 

Rauhankatu 7, menkää oikeesti ihmettelemään! 

Ps. Miettikää miten hienona kuvauspaikkana tota mestaa voisi käyttää!

2 kommenttia

  1. Miten houkuttelevan näköinen antikvariaatti! Sormet ihan syyhyää, että pääsisi tonkimaan noita kirjapinoja. Nimimerkillä toinen antikvariaatteja ja kirjoja rakastava :)

    VastaaPoista
  2. Vieläkö tuo on olemassa, mahtavaa! Pitääkin käydä vierailulla, edelliskäynnistäni on todella kauan.

    VastaaPoista

contact: nelli.kentta@hotmail.fi

© nelli kenttä. Design by FCD.