11/08/2016

SOKERITON JA SUPER HELPPO BANAANILEIPÄ

Tehtiin viikonloppuna äitin kanssa banaanileipää, joka oli niin helppoa tehdä, että halusin jakaa ohjeen myös teille. Tästä saa helposti vegaanista vain korvaamalla kananmunat esim. No egg- kananmunakorvikkeella.  Niin hyvän makuista ja myös järjettömän terveellistä. Kannattaa testata!


Tarvitset tähän: 

4 Banaania // 4 kananmunaa // kanelia // leivinjauhetta // täysjyvävehnäjauhoja // vaniljasokeria // kookosöljyä + mysli

Koko homma alotetaan muussaamalla (onko toi edes sana?) kolme banaania kulhossa haarukalla. Banaanit saavat siis olla jo mustuneita ja pehmeitä, koska siitä on tässä vaiheessa vain hyötyä. Siihen mömmöön rikotaan kananmunat ja sitä yritellään sekoittaa tasaiseksi mössöksi. Joukkoon sekotellaan kanelia, leivinjauhetta, vaniljasokeria ja me lisättiin myös Psylliumia. Psyllium on jotain jänönratamon siemenistä valmistettua jauhoa, mitä käytetään gluteenittomassa leivonnassa aika paljon. Siinä on ilmeisesti tosi paljon kuituja tai jotain vastaavaa. Mulla ei ole mitään hajua miksi äiti halusi tähän sitä tunkea, mutta tungettiin sitä silti. Te voitte varmasti jättää sen pois. 


Sulatettiin hiukan muutamaa ruokalusikallista kookosöljyä ja sekotettiin se & jauhot tohon mössöön mukaan. Jauhoja laitettiin muistaakseni suunnilleen 3,5dl. Keksittiin myös heittää joukkoon myös mysliä, tai granolaa toi taitaa oikeesti kyllä olla. 


Kaikki on valmista, leipä vuokaan ja yksi banaani siihen päälle koristeeksi! Tämän jälkeen toi pötkylä voidaankin laittaa uuniin 45 minuutin ajaksi 175 asteeseen. Mä yritin testailla sen kypsyyttä tökkimällä sitä semmosella tikulla, ja ihan kypsänähän se tuli sieltä ulos. Tää on ehdottomasti parhainta tuoreena, mutta aamuisin maistuu myös aamupalan yhteydessä ihan järjettömän hyvältä. Vietiin puolet tästä leivästä Mummolaan ja sielläkin taidettiin olla aika onnellisia tästä. 


Pitäisi alkaa leipomaan enemmän kotona, esimerkiksi juuri leipää tai sämpylöitä. Noita on kuitenkin tosi nopea ja edullinen tehdä, joten en ymmärrä miksi niitä tulee tehtyä ehkä kerran viidessä vuodessa itse. Okei nyt valehtelin, en ole varmaan ikinä leiponut yksin leipää. Oonko ainoa vai onko ruudun toisella puolella jotain oman elämänsä leipuri hiivoja? 

En ole pitkään aikaan tehnyt mitään ruokapostauksia, tää oli kuitenkin kiva tehdä. Ja maukas. 

2 kommenttia:

  1. Oon aina tykännyt leipoa, mutta kotoa pois muutettua se on rajoittunut nimenomaan leivän leivontaan. Pitääpä kyllä testata vegaanista versiota tästä! Psyllium on muuten hyvä myös kananmunattomaan leivontaan, koska se tuo lisää sitkoa taikinaan (siksi käytetään gluteenittomissa leivonnaisissakin). Samoin myös banaania käytetään kananmunattomassa leivonnassa paljon, koska se auttaa yhtä lailla leivonnaista pysymään kasassa, eli tällä leivällä on erittäin hyvät edellytykset onnistua vegaanisenakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos valistuksesta! Mä alan käyttämään tota myös jatkossa!

      Poista

finnish & english only
contact: nelli.kentta@hotmail.fi