8/28/2016

KUUKAUDEN KOSMETIIKKAVINKKI - KUIVAN IHON LEMPPARIT

Nyt on elokuun kosmetiikkavinkin vuoro tyylikkäästi kuun viimeisimpinä päivinä. Viime kuussa puhuin hiustuotteista jotka ovat mun suosikkeja (klik) ja kesäkuussa höpisin Urtekramin halvasta vegaanisesta kosmetiikasta (klik). Tällä kertaa vuorossa on mulle hyvinkin ajankohtainen aihe, eli atooppisen ihon tarjoama ilmainen helvetti. Mulla on siis aina ollut kuiva ja todella herkkä iho, mutta se ei ole oireillut pitkään aikaan kovinkaan pahalla tavalla. Muutama viikko sitten mun atooppinen ihottuma räjähti käsiin varmaankin osaksi stressin takia ja koko elämästä tuli taas vähän hankalampaa. Se kutina, kipu ja epämukavuus on syy mikä valvottaa yöllä ja pistää pitämään pitkähihaista julkisella paikalla. Nämä tuotteet ovat sellaisia mitä käytän niinä aikoina kun ihottuma ei ole pahimmillaan, koska niinä pahimpina aikoina tungen iholleni pelkästään apteekin hyllyiltä löytyviä litkuja.


1. Lushin Dream Cream on tarkoitettu helposti ärtyvälle iholle ja siksi se onkin noussut Lushin vartalovoiteista mun yhdeksi ehdottomaksi suosikiksi. Se on tehty kauramaitoon ja hyvä tuoksu on peräisin ruususta ja laventelista. Iso plussa vegaanisuudesta ja tietty siitä, ettei tota ole tungettu yhdenkään pupun tai rotan silmään. 

2. Mun kasvojen kosteusvoiteena on toiminut nyt yli vuoden Lushin Skin Drink ja oon ollut siihen tosi tyytyväinen. Siinä on seesaminsiemenöljyä mikä natsaa hyvin atooppiseen ihottumaan ja esimerkiksi psoriasista kärsiville. Tykkään!


3. Clarinsin Moisture-Rich Body Lotion on tosi hyvä tuote varsinkin talvella ihon rasvaamiseen. Mun iholle Clarinsin tuotteet ylipäätään ovat olleet sopivia ja tämän oheella oon käyttänyt myös kyseisen merkin puhdistusgeeliä jota vähän kaipailen elämääni edelleen. Nää kaikki tuoksuu niin puhtailta ja hyviltä, että aika useesti jään vaan fiilistelemään sitä hajua. 


4. Sen jälkeen kun aloin käyttämään Lumenen Ultra Sensitive- kasvonaamiota en ole itseasiassa nähnyt tarvetta ostaa mitään muuta. Mun kasvojen väri on hyvinkin tomaattia muistuttava varsinkin talvella ihon kuivuessa kylmyyden takia lisää. Ton tarkoituksena on kostuttaa sekä rauhoittaa ihoa ja samalla ehkäistä sen punotusta. Nyt kun luin tosta naamiosta lisää sain selville sen olevan toteutettu yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa, enkä yhtään ihmettele sitä. Hajusteeton, väriaineeton, riittoisa ja ihan järjettömän hyvä. Ultra Sensitive- sarja Lumenelta kiinnostaa mua muutenkin tosi paljon ja haluaisin testailla niitä tuotteita enemmänkin.

Ihan suoraan sanottuna tekisin mitä vain, ettei mun käsivarret varsinkin olisi aina täynnä sitä ihottumaa enemmän tai vähemmän. En muista elämässäni aikaa jolloin sitä ei olisi ollut ja haaveilen sileästä ja tasaisesta ihosta joka ei punottaisi. Onneksi on paljon tuotteita jotka tätäkin vaivaa auttavat edes jonkin verran. Jos ruudun toiselta puolelta löytyy muita samasta vaivasta kärsiviä pyydän kauniisti jakamaan myös teidän suosikkinne. Oon siis tosi kiinnostunut löytämään uusia tuotteita testattavaksi. 

4 kommenttia

 1. Voi vide, kiitos tästä! Oon lähdössä Budapestiin parin viikon päästä ja tarkotus ois tuoda sieltä sylillinen LUSHin tuotteita, Dream Cream hyppäs just hankintalistan kärkeen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dream Cream on kyl siis mun Lushin listalla ihan must juttu!!

   Poista
 2. Mietin tässä kun sulla on paljon tatuointeja niin onko se atooppinen iho vaikuttanut niiden tekoon tai paranemiseen? Itselläni on hyvin herkkä iho ja srn takia olen pelännyt ottaa tatuointia vaikla kovasti haluaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oon tosi tarkka siitä, et jos toi ihottuma on yhtään pahemmassa kunnossa ni en todellakaan ota mitään. Muuten ehkä noihin atooppisille alueille ottaminen sattuu snadisti enemmän ja hoitaminen vaatii enemmän. Ei oikeestaan muuten!

   Poista

contact: nelli.kentta@hotmail.fi

© nelli kenttä. Design by FCD.