1/12/2016

#LÄÄPPIJÄ

Jos joku on ohittanut kokonaan #lääppijä- tarinat tai sen perimmäisen idean, siitä voi lukea esimerkiksi täältä tai täältä. Parhaiten kyseiseen hästägiin pääsee uppoutumaan twitterissä, mutta koska minä en siellä kovinkaan aktiivisesti vaikuta, koen tämän olevan huomattavasti parempi kanava kirjoittaa oma tarinani muiden jatkoksi. Mua ei ole muuten ikinä blogini kuuden vuoden historian aikana ahdistanut aloittaa minkään postauksen kirjoittamista näin paljon. Voi juku. 

Otin kerran yhden miespuolisen ystäväni luokseni yöksi sen takia, ettei hänellä mennyt enää julkisia kulkuvälineitä lainkaan omaan kotiinsa. Sanoin, että hän saa tulla yöksi jos nukkuu lattialla. Junamatkalla luokseni hän hivutteli kokoajan kättään reidelleni ja kun päästiin luokseni hän yritti kokoajan tulla viereeni. Ajoin hänet kuitenkin lattialle nukkumaan ja yöllä heräsin siihen, että hän runkkasi lattiallani. Olin 16. Hän oli #lääppijä ja kyseisen yön jälkeen hän ihmetteli miksi en enää vastannut hänen viesteihinsä. 

Vaihdoin muutama kesä sitten baarissa numeroita yhden kivalta vaikuttavan miehen kanssa. Hetki tämän jälkeen hän kuiskasi minulle snägärijonossa haluavansa tunkea sormet perseeseeni ja yritti laittaa käsiään vaatteideni alle, vaikka yritin todella selkeästi päästä vain pois tilanteesta ja estää häntä. Jonossa oli paljon aikuisia ihmisiä eikä kukaan puuttunut miehen tekemisiin. Seuraavana päivänä hän lähetteli minulle kuvia sukupuolielimistään ja viestejä miten katselee kuviani netistä samalla kun runkkaa. Selvitin miehen henkilöllisyyden ja tajusin hänen olevan naimisissa, muutaman lapsen isä ja nuorisotyöntekijä. Olin juuri täyttänyt 18. Hän oli #lääppijä ja vuoden päästä törmättyämme uudelleen pisti viestiä ja pyysi anteeksi käytöstään. Oli kuulema ollut vain kännissä. 

Festareiden väenpaljoudessa mies tarttuu takapuolestani kiinni ja kun käännyn ja kysyn mikä häntä rehellisesti sanottuna vaivaa, hän haukkuu minua huoraksi. Olin 14. Hän oli #lääppijä ja varmasti kymmenen vuotta vanhempi kuin minä.


Miespuolinen ystäväni juotti minut hirveään humalaan ja yritti käyttää minua sen jälkeen hyväksi. Olin puhunut hänelle hyvin henkilökohtaisia asioita parisuhteesta josta yritin silloin päästä yli ja kertonut rehellisesti miten paskana olin henkisesti sillä hetkellä. Hänen tapansa lohduttaa minua oli niin mielenkiintoinen, että ystävyytemme päättyi siihen päivään. Olin 18 ja luulin tosissani voivani luottaa kyseiseen poikaan. Hän oli #lääppijä ja ihan suoraan sanottuna vaan jumattoman paska ihminen. 

Tuntematon mies istui viereeni ratikassa ja repäisi sukkahousuni rikki. Hän huoritteli minua ja kysyi mitä hänen pitäisi maksaa siitä, että saisi viedä minut kotiinsa ja tehdä minulle mitä ikinä haluaisi. Pariskunta takanamme käänsi katseensa pois, koska ilmeisesti se oli huomattavasti helpompaa kuin tilanteeseen puuttuminen. Olin 17 ja sen miehen takia en saanut illalla unta, sillä tunsin oloni niin häpäistyksi ja likaiseksi. Hän oli #lääppijä, eikä miehen iljettävät kasvot ole poistuneet mielestäni vieläkään.

Kerran baarin portsari halasi minua kyseisen baarin tupakkapaikalla ja yritti samalla paitani läpi avata rintsikoideni hakasia. Olin sen ikäinen, ettei minun edes olisi pitänyt päästä kyseiseen baariin sisään. Hän oli #lääppijä ja töissä siellä varmaan vieläkin.

Ainoa asia mikä kaikkia juuri kertomiani tapauksia yhdistää on se, että näissä tarinoissa kyseessä on ollut joka kerta valkoinen suomalainen heteromies. Voisin kertoa näitä tarinoita surullisen paljon lisää ja pienen kyselyn jälkeen näitä stooreja tuntuu olevan myös jokaisella ystävälläni. Helsingin apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki sanoi, että seksuaalinen häirintä ja raiskaukset Suomessa ovat uusi ilmiö, joka on saapunut vuoden 2015 turvapaikanhakijoiden myötä. Tämä väite on täysin naurettava jokaiselta mahdolliselta kantilta katsottuna. Tämä väite on itseasiassa niin naurettava, että ihmettelen suunnattomasti miten Ilkka Koskimäki elää elämäänsä ja tekee työtään jos hän on ilmiselvästi täysin pihalla siitä naisten seksuaalisesta häirinnästä mitä on koko hänenkin elämänsä ajan Suomessa tapahtunut päivittäin.

Suomalaisten naisten hyvinvoinnista ollaan kiinnostuttu nyt turvapaikanhakijoiden myötä, koska sillä voidaan kätevästi lietsoa muukalaisvihaa ja ajaa myös samalla omia poliittisia agendoja. Häirintä ja raiskaukset eivät ole uusia asioita yhteiskunnassamme, ja se joka niin väittää, väheksyy täysin sitä mitä kyseisten asioiden uhrit ovat saaneet elämänsä aikana kokea. Olen saanut nimettömiä ja nimellisiä raiskausuhkauksia netissä. Niistä jokainen on ollut kirjoitettu selkeällä suomen kielellä. Naisten esineellistäminen ja sukupuoliväkivallan vähättely on ollut täällä jo kauan ennen turvapaikanhakijoiden tulemista. Tuntuu turhauttavalta edes kirjoittaa tätä tekstiä ja todistella sitä, miten tämä kaikki on arkipäivää vaikka sen ei kuuluisi olla.

Seksuaalinen väkivalta ja häirintä ei ole koskaan oikeutettua. Jo perustuslaissa lukee, miten jokaisella meillä on oikeus elämään, henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen. 

Minun ei tarvitse sietää yhtään #lääppijää, eikä tarvitse kenenkään muunkaan. 

94 kommenttia:

 1. Asiallinen teksti. Voi kun toikin herra voisi viettää päivän naisena (ennen maagista vuotta 2015) ja huomata, mikä on asioiden oikea laita.

  VastaaPoista
 2. Upeeta että kirjoitit kans tästä aiheesta ja noista sun henkilökohtaisista kokemuksista. Ja jokainen nainen voi varmastikin samaistua hyvin noihin tilanteisiin koska about kaikki meistä on jotain vastaavaa kokenut.
  Tuohon päälle kun lisää vielä kaikki ne huutelut mitä kuulee kaduilla.. Itelle ainakin tulee sellaisistakin välillä tosi likainen olo vaikkei fyysisesti ole millään lailla kosketukkaan. Ja useammin tota huutelua yms harrastaa nimenomaan ihan suomalaiset valkoiset miehet.

  VastaaPoista
 3. Pakko kommentoida myös.Eli itelleni kävi just samoin ku ensimmäises kohas, ainoastaan et heräsin siihen et kyseinen #lääppijä raiskas mut. Kyse oli pojasta joka oli tuttu ja kaveri vielä vakuutteli, ettei tarvi pelätä "toi ei tekis kellekkään mitään". Olin sen verran shokis ku heräsin, etten ees tiiä miten sain hänet häipymään kämpältäni. Pitkän aikaa kielsin koko tilanteen ja uskottelin itselleni, ettei minulle "rohkealle,suorapuheis

  VastaaPoista
 4. Vaikka itse olenkin huolissani turvapaikanhakijoiden tekemistä ahdisteluista, en ole ikinä väittänyt etteivät suomalaiset niitä tekisi. Tilastollinen fakta on vaan että ulkomaalaistaustaisten määrä näissä tilastoissa on suomalaisiin verrattuna todella suuri. Siitä varmaan johtuu tämä haloo. Nyt kun tämä asia on saatu tapetilla, toivoisin että naiset saisivat rohkeutta ilmoittaa joka ikisestä lähentelystä poliisille. Kuvottavaa miten joku voi edes kuvitella että naiseen saa koskea ilmaan lupaa. Itse olen sitä mieltä että suomalaisten nimet pitäisi julkaista ja ulkomaalaiset karkottaa. Vituttaa tuollainen kouriminen ja lähentely, sekä suomalaisen että ulkomaalaisen tekemänä. T: Valkoinen Suomalainen heteromies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei samantien myös suomalaisia karkottaa?

   Poista
  2. Kai tajuat 18.18, että rikoksia tehneet ulkomaalaiset karkotetaan tarvittaessa omaan kotimaahansa. Suomalaisia ei siis voida karkottaa Suomesta.

   Poista
  3. Mihin suomalaisia voi suomesta karkottaa?

   Poista
  4. "Tilastollinen fakta on vaan että ulkomaalaistaustaisten määrä näissä tilastoissa on suomalaisiin verrattuna todella suuri."

   Mikäli käyttää argumenttina tilastollista tietoa, olisi järkevää ymmärtää tilastotiedettä edes hiukan. On yleinen fakta, että satunnaisvaihtelun tuottamat haja-arvot vaikuttavat pienessä populaatiossa voimakkaammin tilastollisiin tunnusarvoihin kuin suuressa populaatiossa.

   Saanen selventää tätä esimerkillä.
   Sanotaan vaikka, että 250 000 000 kantasuomalaisesta miehestä 10 000 syyllistyy seksuaalirikokseen. Tämä tarkoittaa, 0,004 % kantasuomalaisista miehistä ovat raiskaajia.
   Jotta 30 000 turvapaikanhakijamiehen populaatio ylittäisi kantasuomalaisten prosenttiarvon (eli tilastollisesti turvapaikanhakijat syyllistyisivät kantasuomalaista useammin raiskaukseen) tarvitaan 1,2 miestä tekemään seksuaalirikos (0,00004 x 30 000).

   Siispä jo KAKSI turvapaikanhakijan tekemää raiskausta saavat tilastot osoittamaan, että turvapaikanhakijat raiskaavat kantasuomalaisia useammin, vaikka todelliset luvut ovat 2 vs. 10 000 miestä. Pienessä populaatiossa "mädät omenat" vaikuttavat koko populaatiota koskeviin tilastollisiin arvoihin enemmän kuin suuressa populaatiossa.

   Pidä tämä mielessä seuraavan kerran vedotessasi sokeasti tilastotietoon.

   Poista
  5. (Anteeksi kommentteja hyväksyvälle taholle näin monesta versiosta, puhelimella naputtelen lukuja väärin ja lauserakenteita sekaisin! :D)

   "Tilastollinen fakta on vaan että ulkomaalaistaustaisten määrä näissä tilastoissa on suomalaisiin verrattuna todella suuri."

   Mikäli käyttää argumenttina tilastollista tietoa, olisi järkevää ymmärtää tilastotiedettä edes hiukan. On yleinen fakta, että satunnaisvaihtelun tuottamat haja-arvot vaikuttavat pienessä populaatiossa voimakkaammin tilastollisiin tunnusarvoihin kuin suuressa populaatiossa.

   Saanen selventää tätä esimerkillä.
   Sanotaan vaikka, että 2 500 000 kantasuomalaisesta miehestä 10 000 syyllistyy seksuaalirikokseen. Tämä tarkoittaa, 0,4 % kantasuomalaisista miehistä ovat raiskaajia.
   Jotta 30 000 turvapaikanhakijamiehen populaatio ylittäisi kantasuomalaisten prosenttiarvon (eli tilastollisesti turvapaikanhakijat syyllistyisivät kantasuomalaista useammin raiskaukseen) tarvitaan 120 miestä tekemään seksuaalirikos (0,004 x 30 000).

   Siispä jo 150 turvapaikanhakijan tekemää raiskausta saavat tilastot osoittamaan, että turvapaikanhakijat raiskaavat kantasuomalaisia useammin, vaikka todelliset luvut ovat 150 vs. 10 000 miestä. Pienessä populaatiossa "mädät omenat" vaikuttavat koko populaatiota koskeviin tilastollisiin arvoihin enemmän kuin suuressa populaatiossa.

   Pidä tämä mielessä seuraavan kerran vedotessasi sokeasti tilastotietoon.

   Poista
  6. Laittamani käsimerkki tuli kahtena kysymysmerkkinä. Ei ollut peukku, mut toinen komppaavaa tarkoittava! :)

   Poista
  7. Ja jos suomalainen mies lääppii (tai pahoinpitelee), ilmoitetaanko siitä mihinkään? Varmasti todella harvoin, koska yleensä kyseessä on jopa tuttu ihminen. Jos tämän tekee ulkomaalainen ihminen, ilmoitetaan tapauksesta taatusti matalammalla kynnyksellä. Vääristä tilastoja. -K

   Poista
  8. Tämän päivän sanomalehdestä: Hovi alensi tuomiota törkeästä lapsen hyväksikäytöstä, tuomiota alentavana seikkana miehen aiempi vankeusrangastus.
   Tämä ei nyt istu miun oikeuskäsitykseen yhtään?

   Poista
  9. tilastohörhö nahkatukka13. tammikuuta 2016 klo 14.11

   Iinalle: "
   Mikäli käyttää argumenttina tilastollista tietoa, olisi järkevää ymmärtää tilastotiedettä edes hiukan. On yleinen fakta, että satunnaisvaihtelun tuottamat haja-arvot vaikuttavat pienessä populaatiossa voimakkaammin tilastollisiin tunnusarvoihin kuin suuressa populaatiossa."

   Niinpä. Suuremmasssa joukossa voi itseasiassa olla prosentuaalisesti _enemmän_ raiskareita kuin suppeammassa otannassa. Eli ei kannata tilastoon nojaten heittäytyä enempää optimistiksikaan. Jos olisin nainen, en välttämättä tahtoisi osallistua maailman suurimpaan ihmiskokeeseen tässä aihepiirissä.

   Suomi on niin pieni maa, että kansakuntamme edustaa alle 1/1000 -osaa koko maapallon väestöstä. Teemme suhteellisesti todella vähän rikoksia ja käyttäydymme toisiamme kohtaan pääsääntöisesti kunnioittavasti. Tästä syystä kannattaisi tarkkaan harkita millaista väkeä otamme vieraaksi, ja missä määrin.

   Poista
  10. Suomalaisen miehen tekemiä raiskauksia tai yrityksiä ei aina oteta edes tosissaan. Mut raiskasi "kaveri" ja poliisi sanoi suoraan, että oli ihan omaa syytäni ja asiaa ei viedä eteenpäin. Wtf?

   Poista
 5. vapaallla snakarilla töissä koulussa vain yhtä ihmist' kerrallaan ei joukko lääpimisiä päällekäyjiä ennen matujen tuloa tosin jos jalkoväliin potkasee tahi kääntää etumuksesta solmuun sattuu kansallisuteen kattomatta yhtä paljon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta sinun lauseesta ei oikein ota mitään selvää mitä yrität sanoa, mutta matu sanan käyttö selittänee sen, että ette siis kykene artikuloimaan edes niin että siitä saisi järkevää lausetta. Mites nää liivipoikien porukkaraiskaukset, niitä ei siis ollut ennen "matujen" tuloa ?

   Poista
 6. tää oli kyllä ihan loistava! viime päivät potenu vaan ahdistelua siitä, millainen takapajula tää suomi tuntuu olevan, kun kaikesta syytetään maahanmuuttajia. mut jatka samaan malliin, oot tosi mahtavan olonen ihminen! :)

  VastaaPoista
 7. Inhottava lukea tällaista, kun se on totta. Minä jouduin häirinnän kohteeksi ensi kertaa yläkouluikäiseni, vain minua hiukan vanhempien poikien toimesta. Kun ymmärsin itse tilanteen vakavuuden, häpesin suunnattomasti, menetin yöunet ja vaikka mitä. Häiritseviä kommentteja tai iholle änkeämistä on ollut niin busseissa, rautatieasemilla, kuin muillakin yleisillä paikoilla. Ja ei tarvitse olla edes yö. Viestejä on toisinaan tullut netissä ja puhelimitse, mutta niistä ei ole ollut vaivaa sen kummemmin. Turhauttavaa :(

  VastaaPoista
 8. Mahtava teksti! Oma kokemukseni on hieman toisenlainen. Olen saanut tuta lääpintää ja huutelua kännisiltä suomalaismiehiltä, mutta vain maahanmuuttajat ovat menneet todella pitkälle. Minua on noin viitisen kertaa elämäni aikana seurattu yöllä maahanmuuttajan toimesta ja maahanmuuttajat eivät aristelleet lääppiä minua kaupungilla, kun olin vain 12. Lähipiirin ainoaan raiskaustapaukseenkin liittyy maahanmuuttaja. Ja kun kerroin kokemukseni rehellisesti somessa, sain osakseni vain vähättelyä "kuinka en muista" suomalaisten miesten lääppineen. Siitäkin tuli paha mieli. Tuntuu ettei sellaisia asioita voi edes sanoa ääneen, ilman että leimataan heti rasistiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että kertomustasi omista kokemuksistasi on vähätelty :( Tosiasioista pitäisi pystyä keskustelemaan. Ei sen tarvitse tarkoittaa yleistämistä tai kaikkien samaan viiteryhmään kuuluvien leimaamista. Mikä on tapahtunut, on tapahtunut, ja sinulla ja kaikilla muillakin on oikeus puhua kokemuksistaan.

   Poista
  2. Paitsi että mistä tiedät että kyseessä oli maahanmuuttaja eikä suomessa syntynyt ja suomen kansalainen? Ulkonäkö ei riitä tähän.

   Miten maahanmuuttajilta voidaan odottaa muuta käytöstä kun esimerkkiä näkee ihan valkoisilta heteromiehiltä? Heillä on lisäksi vielä oman kulttuurinsa taustat naisten kohtelusta ja kielimuuri suomalaiseen naiseen.

   Tilastoista vielä että siinä samaisessa OTK:n julkaisussa jossa nämä nelinkertaiset seksuaalirikosluvut esiintyivät, todettiin myös että ulkomaalaistaustainen myös vielä todennäköisemmin raiskaa ulkomaalaistaustaisen kuin suomalainen suomalaisen. Eli todennäköisyys että suomalaistaustainen joutuu ulkomaalaistaustaisen raiskaamaksi on pieni.

   Poista
  3. Kiitos kysymästä, arvasin että vielä joku saapuu tähänkin nillittämään. Mua seuranneet miehet on sopertanu tai huudellut mulle huonoa englantia tai suomen kieltä, parhaimmillaan omaa kieltänsä. Siitä voi jo päätellä yllättävän paljon. Ja kotipaikkakunnallani maahanmuuttajilla oli tapana norkoilla keskustan kulmilla päivät pitkät nuoria tyttöjä väijymässä. Silloin minuakin on seurattu ja lääpitty nuorempana. Ja kyllä, silloinkaan kukaan ei puhunut suomea. Tarvitseeko vielä perustella epäilyksiäni henkilöiden mamutaustoista?

   Miten keneltäkään voi ylipäätään sitten odottaa mitään muuta käytöstä, kun aina sekaan mahtuu raiskaajia, tappajia ja ties mitä hulluja. Niiltähän kerta saa esimerkkiä.

   Poista
  4. Ymmärrän itse että se tuntuu pahalta kun aletaan haukkua, jos on juuri avautunut itselle raskaasta asiasta.
   Mutta minkä takia sun on somessa pitänyt erikseen mainita miehenulkomaalaisuus. Veikkaan että se olisi ollut ihan yhtä raskasta vaikka mies olisi ollut valkoinen. Se ei siis mielestäni ole millään tasolla oleellinen osa sun kokemusta,että missä maassa se mies on syntynyt.

   Poista
 9. En ole ikinä sanonut ääneen kellekään että myös minä olen joutunut kyseisen ahdistelun kohteeksi. Näitä tekstejä on paljon ja jokaista on yhtä kauhea lukea sillä se on niin väärin ja tietää itsekin miltä se tuntuu. Tulipahan nyt sanottua ekaa kertaa koko elämän aikana.

  VastaaPoista
 10. Ei muutaku julkasemaan kaikki uhkaukset sun muut, rohkee kirjotus!

  VastaaPoista
 11. Eikä, tuntuu että kirjotin saman kommentin jo kahdesti ja julkaisuvaiheessa se katosi?! Anyways: YOU GO NELLI! Aika sanattomaksi veti tää postaus. Itellä ei oo onneksi noin rajuja kokemuksia mutta se on vain onnellista sattumaa. Oon niin samaa mieltä sun kanssa tosta Koskimäen lausunnosta! En vaan voi käsittää... Kiitos tästä postauksesta, ja siitä että kirjoitit omista kokemuksistasi vaikka se on varmasti ollut vaikeeta ja ahdistavaa. Ihmisten tietoisuuden lisääminen on arvokasta. Kiitos tästä blogista, saan tosi paljon kun luen tätä! Siis hyvää mieltä, oivalluksia, inspiraatiota. Ihanaa että kirjotat myös tämmösiä asiapostauksia isolla A:lla! Kaikkea hyvää sulle<3

  VastaaPoista
 12. Mahtava teksti, ei tätä voi muuten kommentoida!

  VastaaPoista
 13. Asiallista tekstiä. Minäkin olen kokenut ahdistelua, häirintää ja hyväksikäyttöä nimenomaan suomalaismiesten osalta...

  Yläasteella, ollessani 13 tai 14 vuoden ikäinen, bussissa oli #lääppijä. Kyseinen lääppijä meni aina taakseni istumaan, ujutti kätensä bussin penkin välistä ja alkoi koskettelemaan. Tätä jatkui useamman kuukauden, aina kun osuttiin samaan bussiin, tyyppi tuli taakse istumaan. Ei suostunut lopettamaan, vaikka käskin. Loppu tuli vasta, kun en antanut sille tilaisuutta tulla lähelle istumaan - hakeuduin aina paikalle, missä taakse ei syystä tai toisesta päässyt. Siinä suomalaista lääppimiskulttuuria, ihan suomalaisen toimesta.

  Kun olin vain kuuden vanha, täysi kakara vielä, tulin hyväksikäytetyksi - SUOMALAISEN TOIMESTA.

  Nyt täysi-ikäisenä olen saanut kokea sitä, miten suomalainen juomakulttuuri vahvistaa tätä #lääppijä kulttuuria. Baarissa et saa rauhassa olla, vaikka olisit pukeutunut farkkuihin ja peittävään paitaan - AINA on joku joka tunkee iholle.

  Sanoisinko vaikka että hei #lääppijät, painukaa sinne helvetin syövereihin ja PYSYKÄÄ SIELLÄ, kiitos.

  VastaaPoista
 14. Hieno ja tärkeä teksti. Valitettavan yleistä. Itse olen kokenut valtavasti seksuaalista ahdistelua netissä ja myös omilta "kavereilta", kun ei lopeteta kun käsketään. En voi käsittää miten joku voi ajatella että voisi koskea toiseen ilman lupaa. Niin sairasta. Toivottavasti et joudu kohtaan enempää #lääppijöitä. Voimaa sisko!

  VastaaPoista
 15. Muistan pari kesää sitten kun odotin kampin autiolla kaveriani, tuli siihen eräs ulkomaalaistaustainen mies juttelemaan niitä näitä kunnes alkoi ehdottelemaan hyvin irstaita asioita ja repimään kädestä hokien ''sinä ja minä vessaan seksi.'' Olen muutenkin suhteellisen hieveröinen ja pieni nainen joten irtautuminen hänen otteestaan oli hyvin vaikeaa ja mies riuhtoi minkä kerkesi. Huusin hänelle, että päästää irti, mutta mitään vaikutusta sillä ei ollut. Tilanne loppui siihen, että vartija sattui juuri astumaan ulos kampin pääovista ja mies lähti juoksemaan karkuun. KUKAAN joka kuuli huutoni ja näki tilanteen ei tehnyt mitään, ympärillä oli kuitenkin muutaman miehen porukka, joka aivan varmasti näki tilanteen ja kuuli huutoni. Kerroin ulos tulleelle vartijalle miehestä ja hän totesi, että asialle ei voi mitään.

  VastaaPoista
 16. Hyvin sanottu! Vaikka pakolaiset ja maahanmuuttajat toimisivat näin useammin kuin suomalaiset, asiaan on paljon parempikin ratkaisu, kuin lähettää heidät omaan kotimaahansa takaisin (käytös jatkuu samanlaisena siellä). Koulutus ja sivistys auttavat pitkälle. Kerrotaan, että Suomessa naisella on oikeus täysin samanlaiseen elämään kuin miehellä. Tätä sopisi opettaa suomalaisillekim joskus.

  VastaaPoista
 17. Hieno kirjoitus! Olen täysin samaa mieltä.

  VastaaPoista
 18. Vaikuttava kirjoitus avasi silmiäni näin miehenä. Valkoista roskaa on tosin aina ollut ja tulee aina olemaan. Jokseenkin mustavalkoista mielipidettä kuitenkin havaittavissa.

  VastaaPoista
 19. Totuus on se että varmasti jokainen nainen on elämänsä aikana joutunut kokemaan seksuaalista ahdistelua joissain määrin. Sitä ei välttämättä itsekään ymmärrä ennen kun asiaa alkaa ajattelemaan, kuten itse aloin tekstin aikana pohhtimaan niitä lukuisia kertoja joita en ole sen kummemmin huomioinut. Ihon värillä ei ole väliä, kaikki seksuaalinenhäirintä on väärin!! Siihen on vain vuosien saatossa totuttu.

  VastaaPoista
 20. Hyvä kirjoitus. Kokemuksesi kuulostavat rankoilta, mutta vastaavat samaa mitä kuulen jokaiselta naispuoliselta ystävältäni. Kiitos tämän jakamisesta!

  That's why we need feminism.

  T. nuori mies

  VastaaPoista
 21. kiitos tästä tekstistä. ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
 22. Tottakai ihmisiä (naisia) on aina ahdisteltu ja tullaan ahdistelemaan valkoisten miesten toimesta. Voin myöntää, että kerran, 16-vuotiaana pojankloppina humalassa puristin tyttöä takamuksesta vaikka hän ei siitä selvästi tykännyt. Pyysin seuraavana päivänä anteeksi käytöstäni, ja ystävystyimme ja olemme vieläkin ihan hyvissä väleissä.

  En pyri nyt mihinkään "pojat on poikia" -ajattelutapaan, vaan haluan oikaista mielikuvaasi Koskimäen toteamuksesta.
  Joukolla tehtävät, yhteistuumin järjestetyt turvapaikanhakijoiden ahdistelu-, ja #lääppijäkokemukset ovat yleistyneet huomattavasti.
  En voi sanoa tietäväni tilannetta Helsingissä, mutta Oulussa naispuolisten ystävieni liikkuessa yksin, yleensä iltaisin, monesti kantasuomalaista tummaihoisempi miesporukka on lähteny seuraamaan tai huudellut englanniksi törkeyksiä. Siis miesporukat, jotka eivät puhu suomea.

  Jokaista ihmistä on autettava oikeassa hädässä, mutta millä oikeudella nämä ihmiset kiittävät asiasta tällä tavoin?
  Miksi maahanmuuttajia on helsingissä vain viidestä kahdeksaan prosenttia, mutta viime vuonna puolet julkisella paikalla tehdyistä "puskaraiskauksista" oli ei-suomalaisen tekosia? On fakta, että lähi-idästä tulleet pakolaiset tekevät seksuaalirikoksia liki 8 kertaisella todennäköisyydellä kantasuomalaiseen verrattuna.
  Kiitos jos vaivaudut vastaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopettakaa nyt toi "on faktaa" tilastolässytys, tuolla Iina jo teille antoi kommentissaan vastineen jokaiseen "tilastollinen fakta" hommaliirumlaarumiin mitä joka mielipide- ja kommenttipalstalle suollatte.

   Poista
  2. Saisimmeko lähteen liittyen puskaraiskauksien määrään?
   Keskusteluun on vaikea osallistua, jos et voi osoittaa argumenttiesi faktapitoisuutta.

   Lisäksi suosittelen lukemaan aiemman vastauksen tästä kommenttiketjusta liittyen tilastolliseen argumentointiin.

   Poista
  3. Komppaan tätä, itsekin Oulusta. Kesästä lähtien oon ruvennut kuulemaan huutelua ja mun takapuolesta yritetään ottaa kuvia. Isketään silmää huulia lipoen ja tungetaan lähelle. Onneksi kukaan ei ole käynyt kuitenkaan käsiksi. Tämä tapahtuu työaikanani ulkomaalaisten miesten toimesta. He eivät puhu mitään muuta kuin omaa kieltään eivätkä ymmärrä sanaa ei tai no. Tai sitten eivät välitä.

   En vähättele suomalaisten miesten urpoiluja, mutta omalle kohdalle ei ole osunut lähentelyä niin paljon kantasuomalaisten toimesta. Mua pelottaa ja ahdistaa etenkin illalla lähteä töistä kotiin. Tää oli vaan oma kantani asiaan ja halusin vaan jakaa sen. Inhottavaa että vielä nykypäivänä naisten pitää joutua kokemaan tämmöistä. Kaveripiirissäkin kaikki naispuoliset ovat joutuneet kokemaan ahdistelua jossain määrin (ihan siis suomalaisiltakin).

   Poista
  4. Joku halusi linkkiä.
   Kahdelta aamuyöstä en lähteitä jaksanut etsiä, osa "faktoista" voi heitellä.
   http://m.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poliisi-puskaraiskauksissa-piikki-helsingissa-lahes-kaikilla-epaillyilla-ulkomaalaistausta/5588208

   Joku argumentoi tilastojen paikkaansapitävyydestä: Millainen ihminen vertaa turvaöaikanhakijoiden seassa olevia raiskaajia ja rikollisia mätiin omenoihin?

   Samalla logiikalla voidaan ajatella, että jos kaupassa olisi kahta lajiketta omenia pussissa joista toisessa on kahdeksan kertaa suuremmalla todennäköisyydellä mätä omena, miksi ihmeessä valitsisin pussin jossa voi olla mätä omena?

   Jos puhutaan tietyltä alueelta ja kulttuureista sekä ympäristöstä tumevista ihmisistä, niin nämä rikollisuusprosentitkin eri osajoukoissa luulisi pysyvän suht. samana.
   Mitä koitat selitellä sillä, että maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijota on paljon vähemmän, vaikka he tekevät SUHTEESSA paljon todennäköisemmin rikoksia?

   Voitaisiinko pitää ad hominemit ja hommahopoiksi haukkumiset pois keskustelusta?
   T: Alkuperäinen kommentoija

   Poista
 23. Näitä saattaa käydä ihan tutussa seurassa. Itse olen kokenut lähentelyä ja lääppimistä kahden eksän kavereilta, yhteensä neljä "luotettavaa" kaveria on käynyt käsiksi, jopa silloisen poikaystävän ollessa samassa tilassa.

  VastaaPoista
 24. Näin miehenä voin todeta, omasta vähäisestä kokemuksesta, että emme mekään sentään kokonaan rauhassa saa olla. Jostain syystä vain naisiin kohdistunut ahdistelu tulee näin selkeästi esille. Missä lienee syy? Ahdistelutavoissa, feminismissä, sitä en tiedä.
  Mutta on minullekin pariin kertaan, naisten taholta, julkisesti huudeltu että "hyvä perse" vaikka itselläni moinen ei tulisi mieleenkään. Pari kertaa on kävelty niin läheltä ohi että keho on hipaissut peppua vaikka tilaa olisi kyllä ollut niin ettei kontaktia synny. Ja kerran eräs nainen yritti ilmeisesti, sähköpostitse, tunnustella parin näkemisen jälkeen että olisinko valmis panemaan hänenkaltaistaan naista ja yllättyi sitä että mieskin voi ahdistua moisesta aihepiiristä.
  Olen kyllä,rehellisyyden nimissä, itsekin käyttäytynyt tässä suhteessa niin että joku on varmasti kokenut sen häiritseväksi mutta nyt, jälkikäteen miettien, on todella mahdollista että se oli vain pahan olon purkua mitä harrastin huumorin kautta. Ja se paha olo tuli siitä kun olin ollut puoli vuotta suhteessa sellaisen vanhoillis-Lestadiolaisen tytön/naisen kanssa joka oli joutunut, sisarensa kanssa, isänsä seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. En ole päässyt siitä kokemuksesta vieläkään yli. Ilmeisesti pohjimmiltaan herkälle miehelle on liikaa vaadittu että saa ahdistua moisesta, etenkin kun yritti sen tytön hyväksi kaiken minkä voi ja teki parhaansa, ja sitten sai huomata että oli ei-uskovana pelkkä riesa minkä sai heittää tuosta vaan menemään. Tunnelmat ovat sitä luokkaa että pitäisi vain olla hiljaa, kärsiä ja samalla pysyä poissa tieltä niin ettei vahingossakaan haaskaa niitä resursseja joita seksuaalisen väkivallan uhreille on.
  Kiitos ja anteeksi.

  VastaaPoista
 25. Kuvailemasi tapahtumat ovat yksittäisten ihmisten tekemiä, toki jokainen heistä toimi väärin, siitä ei ole epäselvyyttä. Kölnin tapahtumat olivat ison joukon ennalta suunnittelemia, organisoitua naisia halventavaa toimintaa.

  VastaaPoista
 26. Mun käsittääkseni Poliisi on kommentoinut, että mesJOUKON suorittama ahdistelu on suomessa uusi ilmiö.
  Se ei tietenkään tarkoita, etteiko myös kaikki muukin aahdistelu olsii törkeää ja tuomittavaa käytöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin uusi ilmiö. Ainakin omassa lähipiirissä ollut paljonkin tapauksia, joissa useampi mies on ruvennut ahdistelemaan humalaista naista, yleensä muka huumorilla, niin kuin olis jotenkin hauskaa kun useampi mies lääppii. Ja valitettavasti tunnen myös useamman ihmisen, joka on porukalla raiskattu. Joko niin että useampi mies käy vuorollaan tai niin että yksi "hoitaa homman" ja muut kannustaa vieressä. Valitettavasti ihmisetkin sen verran laumaeläimiä että lähtevät helposti porukan mukana tekemään asioita joita yksin eivät tekisi. Pätee valkoiseen ja mustaan henkilöön.

   Poista
  2. Valitettavasti lähipiirisi ei riitä todistamaan vääräksi Suomen poliisin keräämiä tilastoja ja faktoja. Tilastot kun kootaan oikeasti tapahtuneista tapauksista eikä vetäistä omasta päästä. Tällä en tarkoita, että lähipiirisi kokemat ahdistelut olisi hyväksyttäviä, joten älä takerru siihen seikkaan. Tarkoitan, että näissä tilastoissa maahanmuuttajat näkyvät korostetusti rikoksentekijoinä. Maahanmuuttajat ovat Suomessa vähemmistö, eikö sinua siis huoleta yhtään miten he voivat silti tehdä enemmän tämäntyyppisiä rikoksia??

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 27. Hyvä kirjoitus! #lääppijä ei todellakaan ole uusi ilmiö. Olen 50 vuotias ja törmäsin eniten #lääppijöihin alle 18 vuotiaan. Itsensäpaljastelijoita, runkkareita ja festareilla itseään selkääni hinkkaajia, kourijoita. Aikuisena näistä selviäisi paremmin, silloin en ole niitä kohdannut. Surkimukset valitsivat alaikäisen kohteen. Kaikki olivat suomalaisia aikuisia miehiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo eläkkeellä ja näiden tarinoiden myötä tulee mieleen nuoruuden miesvaltaiset työpaikat.. Meitä oli useita vielä alaikäisiä "tyttöjä" samassa konttorissa ja oli ikäänkuin jokaisen ohikulkevan miehen ( perheenisiä melkein kaikki) oikeus ohimennessään puristella, lääppiä ja jopa käudä rintoihin. Inhosimme heitä yhdessä, mutta ei silloin olisi uskaltanut tehdä esim. pomolle valitusta, hän kun oli samanlainen. Nyt kun puhutaan kulttuurieroista ja naisten arvostamisesta, niin onneksi meillä kulttuuri on muuttunut parempaan suuntaan. Mutta niin on ollut yleistä Suomessaki, että "tikulla silmään..." suomalaismiehet!

   Poista
 28. Kaksi raiskausta ja lääppijöitä jokunen...ensimmäinen raiskaus 1994 ja toinen 2006. Kummassakin suomalainen, tuttu mies. Minä selvin päin. Me ollaan vaan kuviteltu nämä asiat...ettäs tiiätte.

  VastaaPoista
 29. Tässä aloin ajattelemaan myös sitä miksi perus "kantasuomalaisen" ahdisteluun suhtautuu hieman "leppoisammin" kuin ulkomaalaisen. Kun humalainen suomalainen mies baarissa puristaa pyllystä ja yrittää saada sinua lähtemään hänen kanssaan kotiinsa on sinulla tunne että vaikka tilanne onkin ahdistava ja väärin, niin pystyt silti hallita sitä sillä teillä on yhteinen kieli. Tiedät myös kokemuksesta että ei se mies sinua kuitenkaan pysty väkisin raahaamaan baarista ulos.

  Sitten taas tilanne jossa pari ulkomaalaista miestä tulee lähentelemään ja koskettelemaan kesken kotimatkan. He eivät puhu suomea eivätkä muutamaa sanaa enempää Englantia. Teillä ei ole yhteistä kieltä joten tilanteesta on erittäin vaikea päästä pois puhumalla. Et myöskään välttämättä uskalla väkivalloin yrittää päästä tilanteesta sillä et tiedä tuleeko sieltä nyrkistä takaisin, ja pahempaakin. Tuollainen tilanne luo pelkoa.

  Tai minä ainakin tiedän että selviän suomalaisesta limanuljaskasta, mutta joukko ulkomaalaisia miehiä? Ei, en todellakaan tiedä selviäisinkö moisesta.

  VastaaPoista
 30. Tää teksti oli älyttömän hyvä ja samalla kannalla ollaan. Sanattomaksi vetää.

  VastaaPoista
 31. Itselläni on samankaltaisia kokemuksia. Miten ihmisen onkin vain helppo kääntää katseensa ja sivuuttaa koko tilanne. Muistan yhden kerran, jossa ulkopuoliset ovat puuttuneet tilanteeseen, kun itse jouduin kokemaan seksuaalista häirintää. Olin ehkä 14v oli sunnuntai ja odotin Mellunmäessä, että kauppa aukeaa. Kaupan edessä oli muitakin odottelijoita.
  Joku selvästi vanhempi mies +50v tuli luokseni ja kyseli hintaani. Lähetin miehen pois, mutta hetken kuluttua mies tuli uudelleen rahojen kanssa ja tivasi uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Korotin joka kerta ääntäni, mutta viesti ei mennyt perille, olin jo hädissäni, koska ei kotipaikkakunnallani kukaan tulisi ahdistelemaan minua sunnuntaina ennen puoltapäivää. Nyt olin ihan yksin Helsingissä eikä edes kukaan ulkopuolinen tullut hätiin. Lopuksi huusin miehelle, käytin kirosanoja, mutta viesti ei silti mennyt perille. Joku sentään puuttui tilanteeseen, ympärilleni kerääntyi iso joukko erivärisiä, eri kulttuureista tulevia ulkomaalais taustaisia miehiä he pelkällä läsnäolollaan ja katseillaan ajoivat tuon #lääppijän pois.

  VastaaPoista
 32. Itsellä pahin kokemus on raiskausyrityksestä pakeneminen, hysteerinen olin koska joku oli juuri yrittänyt räikeästi rikkoa omaa koskemattomuutta. Ohikulkija soitti poliisit paikalle kun itse olin juossut vain karkuun, enkä vieraalla paikkakunnalla ollut varma missä olin. Paikalle päästyään poliisin kommentti oli ainoastaan "mitäs joit niin paljon. Ei me voida asialle mitään tehdä". Niin kauan kun ei voi varmuudella edes poliisiin luottaa oman koskemattomuuden suojaamisessa, on tarvetta naisasialiitoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että sinulla on tuollainen kokemus poliisista sekä ahdistelusta. En kuitenkaan voi hyväksyä, että väitetään poliisin olevan epäluotettava, sillä näin ei ole. Feministejä ei todellakaan tule tukea, jos et halua Suomen menevän maahanmuuton käsissä yhtä huonoon jamaan kuin Ruotsi. En ymmärrä, miten syyllisiä löytyy vain poliisista ja suomalaisista miehistä, kun tilastot ja faktat osoittavat ihan toiseen suuntaan. Totuus ei aina miellytä ja kukaan ei ole väittänyt suomalaisten tekemiä rikoksia hyväksyttävämmiksi, mutta se ei vähennä tai poista ongelmia.

   Poista
 33. Tosi rohkeasti kirjoitettu. Olen pahoillani että olet joutunut kokemaan tuollaista. :/ Omat kokemukset rajoittuvat "vain" huoritteluun ja epäkorrektiin käytökseen, mutta silti joskus pimeällä kävellessä tarkkailen kärppänä ympäristöä ja menen kauemmas jos lähistöllä sattuu kulkemaan vaikkapa miesporukka. Tai joskus olen vaihtanutkin jalkaan eri kengät, kun aloin miettiä "voinko mä juosta näissä jos tarvitsee?".

  VastaaPoista
 34. Kyse ei ole pelkästään naisista uhreina... Myös naiset pystyvät yhtälailla ahdistelemaan ja käyttämään toista hyväksi (oli kyseessä päihtynyt tai ei). Minua on ahdistellut moni nainen syystä X, sillä he eivät ole halunneet uskoa sitä totuutta, että olen homo ja ovat siten väkisten yrittäneet saada minua jotenkin kääntymään pois siitä, että olen homo, käymällä fyysiseksi. Myös toiset homoseksuaaliset miehet ovat samanlailla yrittäneet repiä minua mukaansa ja kourineet minua, ihankuin olisin ollut 'okei' sen kanssa. Ei siis pidä unohtaa, että homoseksuaaleillekin tapahtuu tätä samaasettiä oli sitten minkälaiset värmeet tahansa.

  - Homoseksuaalinen mies, 32

  VastaaPoista
 35. Saan kyllä olla todella onnellinen, että itselläni tuommoiset tapahtumat ovat jäännet todella vähäisiksi. Ihan teke pahaa pelkästään lukeakin näitä, mutta parempi näin! Ihmisten pitäisi olla tietoisia tällaisista tapahtumista ja uhrien muistaa, ettei syy ole koskaan heissä.

  Jaksamisia tähän hulluun maailmaan! Toivottavasti tekstisi saa ihmiset miettimään.

  VastaaPoista
 36. Rohkea ja hyvä kirjoitus!

  Tsemppiä kaikille teille tytöille ja naisille, jotka joudutte kokemaan esineellistämistä, ahdistelua ja häirintäää juuri siksi, että olette tyttöjä/naisia!

  Minä olen jo siinä asemassa ikäni takia, etten enää joudu kokemaan tuollaista, toivottavasti en enää joudukaan.

  Olen kuitenkin kokenut tällaista monta kertaa elämässäni, 60-luvun lopulta alkaen, jolloin täytin 15 v. Ahdistelijoina työnantaja, työkaveri, ystävä, poikaystävä, isän kaveri, naapurin vanhempi poika... you name it!

  Yksi tapaus oli sellainen, että selvisin tilanteesta lukuisilla mustelmilla, jouduin siis viittä vaille raiskatuksi, kun olin 16.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaisia kokemuksia samanikäisenä. Ehkä pahiten mieleen on jäänyt, kun oma kummisetäni (7 lapsen isä) jahtasi minua kokeillakseen onko rintani jo kasvaneet.... Maassa maan tavalla? Eipä ole suomalaisten miesten pussissa jauhot puhtaat. Asia on vaan saanut uuden nimen. Onneksi. Meitä 60-luvun nuoria on kähmineet omat ja vieraat. Hyvä kun asia on nyt nostettu tikun nokkaan, jotta omat lapsenlapset säästyisivät samalta!

   Poista
 37. Hyvä teksti! Näitä lukiessa alkaa itse muistella kokemuksiaan ja usein on tullut vain yritettyä unohtaa nämä lääppijät, sillä ei ole halua muistella ahdistavaa tilannetta. Kerrankin metrotunnelissa vastaantullut (humalassa, tai vahvemmissa) mies kouraisi minua rinnastani ja nauroi, kun järkyttyneenä kirosin hänen peräänsä. Ohikulkijat vain vilkuilivat kiusaantuneina ja nopeuttivat askeleitaan. Olin matkalla työlounaalle ja työkaverini kuuntelemisen sijaan hyssytteli minua ja pyysi rauhoittumaan ja keskittymään ruokaani. Tästä jäi melkein yhtä paha olo, kuin varsinaisesta lääppimisestä. Tämä ei ole ainoa kokemani lääppiminen, mutta kaikkein viimeisin. Kenties joku lääppijä voi kuvitella vain vitsailevansa ja pitävänsä hauskaa, mutta kyllä voin sanoa, että sen nöyryyttävän ja ahdistavan tunteen muistaa varsin pitkään. Jospa lopetettaisiin kaikenlainen lääppiminen.

  VastaaPoista
 38. Ikävä lukea tuollaisista kokemuksista. Uskottavasti aivan liian jokapäiväistä ollut jo pitkään. Hienoa kuitenkin, että olet näistä selvinnyt ja uskallat asiasta kirjoittaa!

  Väheksymättä yhtään kokemuksiasi tai muutenkaan eri ilmiöiden todellisuutta, tässä http://www.jussikari.fi/vaarinymmartamista-ja-vajavaista-viestintaa/ on asia, joka jokaisen kannattaisi tämänkin "somekohun" kohdalla muistaa. Eli mitä kukakin on oikeasti sanonut?

  VastaaPoista
 39. Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

  Itse olen 26-vuotias nainen ja saanut samanlaisista kokemuksista kärsiä lapsesta asti.

  Ollessani noin 12-vuotias, olin Citymarketin Barbie osastolla ihailemassa barbeja. Takaa ohitseni kulki kaksi, noin 16-vuotiasta poikaa, joista toinen puristi minua takapuolesta. Ensimmäinen kerta seksuaalisesta häiriköinnistä sai minut tietysti vihaiseksi. Seurasin poikia pitkin Citymarkettia ja aina kun he katsoivat olan yli, katsoin murhaavimmalla katseella mikä mahdollista. Loppujen lopuksi, jossain vaiheessa pojat kääntyivät ja toinen sylkäisi päälleni ohi kulkiessa.

  Mutta, tätä tekevät myös naiset. Joka tapauksessa, itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että kohu oli paikallaan. Ravistelemaan niitä kaikkia ihmisiä, jotka luulevat jollain tavalla olevansa oikeutettuja ylittämään toisten ihmisten henkilökohtaisen tilan, niin fyysisestikin kuin henkisestikin. Olkoon sukupuoli tai kansallisuus mikä tahansa.

  Kuitenkin pakko myös sanoa, olematta sen enempää rasisti kuin kukaan muukaan, että nämä pakolaiset tulevat aivan erilaisesta kulttuurista, jossa nainen ei ole miehen kanssa samalla tasolla. Näissä maissa naisia tapetaan ja kivitetään pienistä "virheistä". Itse olen tällaisissa maissa työskennellyt vuosia ja saanut kokea millaista on olla huora, väärän uskonnon takia.
  Se on vain tosi asia ja sitä ei kannata vähätellä.

  Ainut keino taistella tätä vastaan on seksuaali tiedon levittäminen ja tasa-arvosta puhuminen. Feminismi. Suurin osa näistä pakolaisista jää tänne, halusimme tai emme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai feminismi on ratkaisu tähän? Oletko seurannut millaista jälkeä Ruotsissa on feministien toimesta saatu aikaan? Heidän toimestaan maahanmuuton ongelmista ei saa puhua sanallakaan vaan täytyy hyssytellä, muuten on rasisti. Ruotsissa on hyssytelty sellaisia kauheuksia, ettei moni niistä tiedäkään. Minä tiedän, sillä myös sukulaisiani asuu siellä ja seuraan aktiivisesti maailman tapahtumia. Myös täällä apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskenmäki sai lokaa niskaan ja vieläpä naisasialiitolta. Feminismi ei todellakaan ole ratkaisu tähän, joten sitä ei tule tukea. T. Nainen

   Poista
 40. Hei! Valkoihoinen mies täällä, lääppimiskokemukset minun aloitteesta 0 ja minua kohti valkoihoiselta naiselta 3. Se minun tilastoista. Tämä teksti oli hyvä ja pisti ajattelemaan. Seksuaalista häirintää on ollut kaikkialla maailmassa ihan aina. Kaikki teot ovat väärin ole kohteena kuka tahansa, joka ei häirinnästä nauti. Joissain tapauksessa se on myös väärin, vaikka kohde nauttisi. Kuten alaikäinen uhri vs. täysikäinen tekijä. Kiitos tekstistä.

  Ainoa, mitä en allekirjoita tässä kuten muissakaan lääppijätarinoissa, on tuo hyökkäys Koskimäkeä vastaan. Koskimäen ulostulo ei ollut paras mahdollinen, mutta hän tietääkseni tarkoitti uudella ilmiöllä joukolla tapahtuvaa seksuaalista häirintää. Vastaavaa kuin esimerkiksi Kölnissä oli uudenvuoden tienoilla. Hän tuskin halusi kieltää seksuaalisen häirinnän aikaisempaa olemassaoloa erityisesti kantasuomalaisten miesten toimesta.

  Kokemukset ovat naisilla kahtiajakavia. Minun tyttöystäväni on kokenut ahdistelua runsaammin ulkosuomalaisten toimesta, vaikka myös ihan kantasuomalaistenkin lähestymisiä löytyy päiväkirjan sivuilta aivan tarpeeksi. Uutenavuotena nousuhumalassa tyttöystäväni toivottivat kaupungilla vastaantulijoille iloisesti hyvät uudet vuodet, sillä tuloksella että kaksi ulkomaalaistaustaista ryhmää tulivat väkisin halailemaan ja pusuttelemaan huulille. Kehotuksista huolimatta eivät perääntyneet. Pieniä juttuja, mutta omien kokemuksien myötä on välillä vaikea ajatella kokonaiskuvan kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai joukolla tapahtuva häirintäkin on uutta? Vau, kerrohan se 15-vuotiaalle minälleni! :-)
   Ja pakko vetää sun "not all men" argumentti hihastas? Kaikki käsitämme, että miehetkin kokevat seksuaalista häirintää - mutta oliko tällä hetkellä kyse siitä? Siitä että saat heti syntyessäsi neuvoksi olla kävelemättä yksin kaupungilla.

   Poista
  2. Mitähän tämäkin vastaus hyödytti? Tartut nyansseihin ja provosoidut asioista, joista ei ole tarkoitus ptovosoitua.

   Just tätä mä tarkoitin silläkin, että Koskimäkeä vastaan hyökätään vähän liian vauhdilla. Tartutaan seikkoihin, jotka ei oo ihan just niin olennaisia. Jos jostain rikoksesta syntyy poliisin keskuudessa uudessa LAAJUUDESSA "ilmiö" ja siihen ottaa viranomainen nimellään kantaa, niin mun mielestä on vähän hassua vetää fläppitaululla viiva kohtaan "samantyyppisiä rikoksia ei ole aiemmin ollut". Koskimäki ei kieltänyt käsittääkseni sitä, että kukaan mies tai miesjoukko suomessa ei olisi aikaisemmin ahdistellut naista? Kyse on ehkä siitä, että tätä rikosta on ilmennyt normaalia enemmän viime aikoina ja mahdollisesti tietyissä ihmisryhmiä, jos niitä voi kategorisoida. Jos suomeen rantautuisi uusi muuntohuume, joka yleistyisi tietyn ryhmän keskuudessa ja viranomainen ottaisi tähän samalla tapaa kantaa, niin onko silloinkin ihan ok teilata kaveri maanrakoon sanomalla että "on niitä huumeita täällä suomessa ennenkin ollut ihan kaikenikäisillä ja -näköisillä, törkeää tuolla tasolla ottaa asiaan tällä tavalla kantaa."?

   Ja mitä tuohon not all men -argumenttiin.. ole nyt vain suu supussa jooko! Tartuit yhteen pieneen palloon pallomeressä!

   Poista
  3. JOUKOLLA tapahtuva TOISTUVA häirintä on uutta. Uusi ilmiö, johon poliisipäällikkö viittaa.

   Nelli on kokenut yksittäisten suomalaisten miesten häirintää, sinä olet kokenut 15-vuotiaana miesjoukon häirintää, mutta poliisipäällikkö viittaa kuin viime vuonna on toistuvasti ilmoitettu miesjoukkojen ahdistelevan naisia julkisella paikalla. Rasismi ei poistu sillä, että poliisipäällikön huomioita arvostellaan vain siksi, että uhrit ovat kuvailleet tekijät ulkomaalaistaustaisiksi miehiksi ja Suomessa on ennenkin ollut seksuaalista häirintää. Eihän sitä kukaan kiellä. Uusi ilmiö on miesjoukkojen toistuva häirintä yhtä naista kohtaan julkisella paikalla useaan kertaan saman vuoden aikana.

   Tällä hetkellä kyse on siitä onko tällaista häirintää (miesjoukot käyvät toistuvasti käsiksi naiseen julkisella paikalla) ollut ennenkin. Poliisipäällikön mukaan tämä on uutta. Teidän #lääppijä-kertomuksenne ovat tärkeitä, että kaikenlainen häirintä saadaan keskusteluun ja olette rohkeita, kun jaatte kokemuksenne. On myös tärkeää puhua uusista häirintäilmiöistä, että niihin voidaan heti puuttua. On valitettavaa, että mahdollisesti ulkomaalaiset ovat olleet uusissa häirintämuodoissa tekijöinä, mutta se ei saa olla syy asiasta vaikenemiseen.

   Poista
  4. Hienosti vastauksessa tokaistaan, että kaikki käsitämme sekä suomalaisten naisten että miesten syyllistyvän ahdisteluun. Pointti on tuntunut kuitenkin menevän satojen ihmisten lisäksi ohi myös sinulta, sillä koko tämä kohu syntyi siitä miten maahanmuuttajat näyttelevät rikostilastoissa suurempaa määrää kuin suomalaiset. Huomautan, että maahanmuuttajat ovat Suomessa selvä vähemmistö, joten eikö tämä ole sinunkin mielestäsi outoa ja käsittelemisen arvoinen asia? Silti siitä ei voida puhua, vaan käännetään keskustelu äkkiä siihen miten "suomalaisetkin osaavat". Kukaan ei tosin ole missään vaiheessa väittänyt etteivät suomalaiset tekisi rikoksia tai niiden olevan jotenkin hyväksyttävämpiä. Keskityttäisiinkö siis siihen oikeaan pointtiin? Feminismi täytyy pitää tästä ongelmasta kaukana.

   Poista
 41. Olin juuri täyttänyt 14 vuotta kun menin silloisen parhaan ystäväni mukana ensimmäistä kertaa pirskeisiin missä oli alkoholia. Näissä kotipirskeissä olin nuorin paikalla olija ja ystäväni kanssa ainoat naispuoliset paikalla. Noin 30 vuotias #lääppijä halusi minut syliinsä ja silitteli kasvojani, hiuksiani ja reisiäni koko illan, vaikka käskin lopettaa. Minä en juonut mitään koko illan aikana, vaikka monet miehet pirskeissä tarjosivat juomiaan, toivoen minun humaltuvan.

  Ollessani 15 vuotias, eräs #lääppijä laittoi minulle viestiä, että olisi minulle ja kaverilleni kuskina jos suostun harrastamaan seksiä hänen kanssaan. Sama henkilö yritti tarjota minulle myös huumeita pari vuotta myöhemmin.

  Ollessani 16 vuotias menin kesämökki pirskeisiin ystäväni kanssa. Paikalla oli paljon kavereita, tuttuja ja myös tuntemattomia ihmisiä. Join illan aikana paljon. Eräs 18 vuotias #lääppijä puristeli pyllyäni pari kertaa illan aikana ja kun käsin lopettaa hän sanoi, että se on leikkiä ja minun pitäisi olla iloinen kun aikuinen mies tykkää minusta. Kun olin tosi humalassa tämä mies yritti käydä iholleni todella monta kertaa. Kukaan kavereistani (kaikki entisiä kavereita) ei puuttunut asiaan. Kun lähdin kävelemään yksin kaverilleni, lähti mies perääni ja haukkui minut huoraksi.

  Samana kesänä festareilla jäin päälavan eteen yksin kun kaverini oli pakko paineen takia lähteä edestä pois. Kaikki meni hyvin kunnes #lääppijä tunki kätensä hameeni alle ja kosketteli minua. Huusin hänelle isoon ääneen, eikä kukaan vieressä olevista puuttunut asiaan. Mies haukkui minut huoraksi kaverinsa kanssa. Keikan loputtua kun löysin isoveljeni ja kaverini pillahdin itkuun halatessani heitä.

  Ollessani 17 menin kaverini kanssa tutullemme, missä #lääppijä oli kylässä. Tämä nuorimies kävi samaa koulua kanssani ja tunsimme aika hyvin. Hän oli hieman humalassa ja hänellä ei ollut yöpaikkaa. Kerroimme toisillemme tosi syvällisiä asioita ja tunsin, että voin luottaa häneen. Tarjosin hänelle yöpaikkaa sohvaltani. Myöhemmin illalla hän kuitenkin raiskasi minut 2 kertaa ja jäi nukkumaan luokseni tapahtuneen jälkeen. Jouduin näkemään hänet tapahtuneen jälkeen usein koulussa ja hän uhkaili minua, jotten kertoisi asiasta kenellekkään. En uskaltanut kertoa asiasta kenellekkään. Menen vieläkin aivan sekaisin jos näen hänet. Näen vieläkin painajaisia ja syytän itseäni tapahtuneesta.

  Ollessani 18 olin baarissa ystävieni kanssa kun #lääppijä numero 1 tunki tanssilattialla kätensä paitani sisään. Käskin hänen lopettaa ja hän katosi. #lääppijä numero 2 tuli tanssilattialla selkäni takaa käänsi minut ympäri ja tunki kielensä väkisin kurkkuuni. Kun sain työnnettyä itseni pois ja kysyin mitä helvettiä, sanoi mies vain, että tanssimaan tullaan tuota varten. #lääppijä numero 3 puristeli pyllyäni ja hivutti käsiään haarojeni väliin. Hän suuttui kun käskin hänen lopettaa. En käy enää kyseisessä baarissa.

  Samana kesänä minut ja ystäväni haukuttiin huoriksi kun #lääppijät ottivat meidän pyllyistä kuvia festareilla ja suutuimme heille.

  Minullakin on näitä tarinoita enemmän ja kavereillakin myös. Kaikkien tarinoiden takana on valkoinen suomalainen mies...

  VastaaPoista
 42. Ihan mahtava teksti kiitos siitä, on todella tärkeää kirjoittaa näistä asioista avoimesti. Kaikkea hyvää ja ihanaa sinun elämääsi Nelli.

  Baareissa (joissa käyn aina selvinpäin) käydessäni olen joutunut todistamaan lukuisia tapauksia, joissa suomalainen mies käy käsiksi naiseen ilman mitään ennakkovaroitusta ihan vaan, koska nainen sattuu kävelemään hänen ohitseen tai tanssimaan samalla tanssilattialla. Naisystävääni on lähennelty fyysisesti ja sanoin useita kertoja, aina suomalaisen miehen toimesta. Tekopyhyys keskustelussa joka asian ympärillä liikkuu on todella vastenmielista.

  ----------------------
  Olen itsekin ilmeisesti ollut kerran lääppijä tai niin luulen. Nainen johon olin rakastunut ensikohtaamisestamme asti torjui lähestymiseni (ujon sellaisen, ei mitään pervoilua) josta ymmärsin, että olin tulkinnut jotain hänen viestejään väärin ja minun tuntemukseni häntä kohtaan olivat olleet voimakkaammat enkä tulisi saamaan vastakaikua.

  Kuitenkin välimme ystävinä viilenivät ja hän vältteli minua tuosta alkaen, en ole koskaan katunut niin paljon mitään tekoa elämässäni joka johti meidät erilleen. Ystävyyskin hänen kanssaan olisi riittänyt, ymmärrän sen nykyään. Nyt sydäntäni lämmittää se tieto, että hän on jossain toisaalla, olemassa, elää ja se riittä minulle.
  --------------------------
  Ja lopuksi.....Voimia teille kaikille ihanille vahvoille ihmisille jotka osaatte tästäkin asiasta kirjoittaa ja nostaa esiin pointteja niin, että ehkä jonain päivänä kollektiivinen tietoisuus asian suhteen muuttuu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekö et ole tekopyhä? Olet ilmeisesti niitä, jotka eivät usko vaikka fakta olisi kasvojesi edessä. Et ilmeisesti halua tiedostaa maahanmuuttajien kasvavaa määrää näiden rikosten tilastoissa? Oletko seurannut yhtään maailman tapahtumia? Entä Suomen? Minä kyllä tiedostan suomalaistenkin syyllistyvän tällaisiin rikoksiin, mutta en sulje silmiäni siltä faktalta, että nämä rikosmäärät ovat kasvussa maahanmuuttajien vuoksi. Se ei tee suolamaisten teoista hyväksyttävämpiä, joten miksi siitä ei voi puhua? Se on fakta, ei uskon asia tai mielipidekysymys.

   Poista
 43. Aika mielenkiintoista monella on kokemuksia näistä lääppijöistä, mutta kuinka moni on tehnyt sen ainoan ratkaisun, jolla tuota ongelmaa voidaan poistaa eli rikosilmoituksen. Luuletteko te oikeasti, että nuo lääppijät lopettaa toimintansa, jos heitä ei ikinä rangaista siitä. Varsinkin nykyään, kun kamerapuhelin melkein kaikilla todisteet aika kätevä napsaista tai ainakin tuntomerkit.

  Toki tuon poliisin kommentin melkein kaikki ymmärsi tahallaan väärin tekee tästä aika absurdia. Kommenttihan meni näin:

  "Väitättekö, että näitä ei ole tapahtunut aikaisemmin ja tämä on uusi ilmiö?

  – Se on uusi ilmiö, että ulkomaalaiset tekevät näitä. Kyllä se on täysin uusi ilmiö. Ei meillä ole tällaista ilmiötä aikaisemmin ollut. "

  Olisin toki ymmärtänyt, tämän somehurmoksen mikäli kommentti olisi ollut näin:

  "Väitättekö, että näitä ei ole tapahtunut aikaisemmin ja tämä on uusi ilmiö?

  – Se on uusi ilmiö, että suomalaiset tekevät näitä. Kyllä se on täysin uusi ilmiö. Ei meillä ole tällaista ilmiötä aikaisemmin ollut."

  Eli yhdellä sanalla on mielestäni suuri vaikutus asian muotoiluun. Toki ulkomaalaiset tehneet, näitä ahdisteluita ennenkin, mutta ilmeisesti ulkomaalaisten tekemänä on tapahtunut merkittävää kasvua. Suomalaisten tekemä ahdistelu lienee säilynyt aika tasaisena en tiedä onko ollut nousussa vai laskussa.

  VastaaPoista
 44. Muuten hyvä, mutta mun tietääkseni poliisi ei ole missään vaiheessa väittänyt, että seksuaalinen ahdistelu yms. olisi täällä uusi ilmiö. Sen sijaan poliisi on todennut, että suurilukuisen miesjoukon hyökkääminen yhden naisen kimppuun on uusi ilmiö. Ahdistelu kuuluu ikävä kyllä varmaan jokaisen kulttuurin ongelmiin jossain määrin, mutta kukaan ei voi vakavalla naamalla väittää, että suomalaisilla miehillä olisi tapana kerääntyä sankoin joukoin väijymään naisia. (Tämä väijyminen on muuten suorastaan perinne esim. Egyptissä, jossa vasta viime vuosina tapahtumien toistumisen seurauksena itseään häpeävät naiset ovat alkaneet uskaltaa puhua asiasta) t. maailmaa nähnyt ja kulttuurien erilaisuutta täydestä sydämestään rakastava suomalaistyttö, kunhan "kulttuurierot" eivät loukkaa länsimaisia ihmisoikeuksia

  VastaaPoista
 45. Hieno kirjoitus ajankohtaisesta asiasta! En ole kuitenkaan samaa mieltä siitä, että turvapaikanhakijoiden raiskauksien aiheuttama kuohunta on vain muukalaisvihaa. Olen varma, että meistä kaikista naisiin (ja kaikkiin ihmisiin!) kohdistuva kaikenlainen alistaminen, ja seksuaalinen ahdistelu ja hyväksikäyttö on väärin. Raiskaus on raiskaus teki sen kotimainen tai ulkomaalainen, mies tai nainen. Mutta se ero mikä on suomalaisen ja esimerkiksi irakilaisen miehen tekemällä raiskaamisella on, että nämä kaksi eri miestä tulevat eri kulttuureista. Suomalaisessa kulttuurissa pojille opetetaan, että kaikki ovat tasa-arvoisia, niin miehet kuin naisetkin ja toista ihmistä ei saa satuttaa, naisia ei saa raiskata. Siksi me suomalaiset voimme käyttää kesälläkin toppia ja shortseja, ilman erinäistä pelkoa raiskatuksi tulemisesta. Lähi-idän kulttuureissa pojille taas opetetaan, että miehet ovat ylempiarvoisia kuin naiset, naisen voi omistaa, naiselle voi tehdä mitä haluaa, koska nainen on alempiarvoinen. Tämän takia kyseisen kulttuurin naiset joutuvat peittämään kehonsa ja päänsä huiveilla ja kaavuilla. Kun turvapaikanhakijat lähtevät pois kotimaastaan, saapuvat tänne Suomeen, he eivät ohjeistuksesta huolimatta kunnioita Suomen kulttuuria ja lakia. He ahdistelevat ja raiskaavat naisia, koska se on sallittua heidän kulttuurissaan ja he eivät näe siinä mitään väärää.
  Minusta on hienoa, että hädässä olevat saavat apua juuri täältä Suomesta, koska he avartavat ajatusmaailmaamme ja tuovat mukaan omaa kulttuuriaan, omia tapojaan, mutta nämä tavat eivät kuitenkaan saa olla vastoin Suomen lainsäädäntöä. Me suomalaiset tarjoamme heille turvapaikanhakijoille turvaa, ravintoa, asunnon, vaatteita vähintä mitä he voivat tehdä on, että he kunnioittavat myös meidän kulttuuriamme ja Suomen lainsäädäntöä. Voimme kuvitella asian myös niin päin, että me suomalaiset olisimme hädässä ja matkaisimme turvaan, me yrittäisimme sopeutua uuden maan tapoihin, kunnioittaisimme kulttuuria ja noudattaisimme lainsäädäntöä. Jos minä rikkoisin turvaa-antavassa, vieraassa maassa kyseisen maan lakia satuttamalla ihmistä, olisi minusta täysin hyväksyttävää, että minut palautettaisiin takaisin kotimaahani.
  Joten sydämellisesti tervetuloa te todellisen avun tarpeessa olevat turvapaikanhakijat, jos kunnioitatte meidän maatamme ja meidän kansalaisiamme, jotka teille turvan antavat.

  VastaaPoista
 46. Hieno kirjoitus ajankohtaisesta asiasta! En ole kuitenkaan samaa mieltä siitä, että turvapaikanhakijoiden raiskauksien aiheuttama kuohunta on vain muukalaisvihaa. Olen varma, että meistä kaikista naisiin (ja kaikkiin ihmisiin!) kohdistuva kaikenlainen alistaminen, ja seksuaalinen ahdistelu ja hyväksikäyttö on väärin. Raiskaus on raiskaus teki sen kotimainen tai ulkomaalainen, mies tai nainen. Mutta se ero mikä on suomalaisen ja esimerkiksi irakilaisen miehen tekemällä raiskaamisella on, että nämä kaksi eri miestä tulevat eri kulttuureista. Suomalaisessa kulttuurissa pojille opetetaan, että kaikki ovat tasa-arvoisia, niin miehet kuin naisetkin ja toista ihmistä ei saa satuttaa, naisia ei saa raiskata. Siksi me suomalaiset voimme käyttää kesälläkin toppia ja shortseja, ilman erinäistä pelkoa raiskatuksi tulemisesta. Lähi-idän kulttuureissa pojille taas opetetaan, että miehet ovat ylempiarvoisia kuin naiset, naisen voi omistaa, naiselle voi tehdä mitä haluaa, koska nainen on alempiarvoinen. Tämän takia kyseisen kulttuurin naiset joutuvat peittämään kehonsa ja päänsä huiveilla ja kaavuilla. Kun turvapaikanhakijat lähtevät pois kotimaastaan, saapuvat tänne Suomeen, he eivät ohjeistuksesta huolimatta kunnioita Suomen kulttuuria ja lakia. He ahdistelevat ja raiskaavat naisia, koska se on sallittua heidän kulttuurissaan ja he eivät näe siinä mitään väärää.
  Minusta on hienoa, että hädässä olevat saavat apua juuri täältä Suomesta, koska he avartavat ajatusmaailmaamme ja tuovat mukaan omaa kulttuuriaan, omia tapojaan, mutta nämä tavat eivät kuitenkaan saa olla vastoin Suomen lainsäädäntöä. Me suomalaiset tarjoamme heille turvapaikanhakijoille turvaa, ravintoa, asunnon, vaatteita vähintä mitä he voivat tehdä on, että he kunnioittavat myös meidän kulttuuriamme ja Suomen lainsäädäntöä. Voimme kuvitella asian myös niin päin, että me suomalaiset olisimme hädässä ja matkaisimme turvaan, me yrittäisimme sopeutua uuden maan tapoihin, kunnioittaisimme kulttuuria ja noudattaisimme lainsäädäntöä. Jos minä rikkoisin turvaa-antavassa, vieraassa maassa kyseisen maan lakia satuttamalla ihmistä, olisi minusta täysin hyväksyttävää, että minut palautettaisiin takaisin kotimaahani.
  Joten sydämellisesti tervetuloa te todellisen avun tarpeessa olevat turvapaikanhakijat, jos kunnioitatte meidän maatamme ja meidän kansalaisiamme, jotka teille turvan antavat.

  VastaaPoista
 47. Olen täysin samaa mieltä. Lääppimiselle nollatoleranssi. Se asia josta olen kanssasi valitettavan erimieltä on se, että inhottavasti apulaispoliisipäällikkö Koskimäen sanomisia on vääristelty. Ja juuri tämä on vain jäänyt ihmisten mieleen. Koskimäki totesi että valitettavaa lääppimistä onnaina ollut mutta uusi ilmiö on tämä nyt maahanmuuttajien mukana rantautunut monta miestä lääppii yhtä naista. Omissasikin valitettavissa esimerkeissä ei ollut kuin yksi sika. Koskimäen viittaamissa tapauksissa oli asetelma 5-10 vs 1.

  VastaaPoista
 48. Hämmennyin tekstistäsi! Onhan se totta että raiskaajia ym on myös suomalaisissa mutta itse olen elämäni aikana kohdannut ahdistelua pelkästään ulkomaalaisilta. Kaikki tuntemani suomimiehet ovat aina kunnioittaneet naisia.

  VastaaPoista
 49. Jännä juttu, mun edellistä kommenttia ei julkaistu, kun rohkenin kirjoittaa hieman eriävästi. Laitanpa sen nyt sitten uudestaan: Koskimäki EI_ole_väittänyt raiskausten ja seksuaalisen häirinnän olevan Suomessa uusi ilmiö, vaan sellaisen häirinnän, johon liittyy seurantaa. Itse lisäisin toiseksi uudeksi ilmiöksi myös joukolla tapahtuvan naisen päälle käymisen. Vai koska olette viimeksi kuulleet suomalaisten miesten harrastaneen vastaavaa? Muuten hyvä kirjoitus, Nelli, ja hieno ulostulo.

  VastaaPoista
 50. Ja tää lääppiminen on ihan yhtälailla kielletty sitten naisilta!

  Jonnin verta ärsyttää kun aina vähän väliä on joku nainen käsiä lääppimässä. Vaikka salilla käy niin se teitä oikeuta käsiksi käymään!

  VastaaPoista
 51. Hei

  Voisitko laittaa tähän suoran lainauksen, jossa apulaispoliisipäällikkö vähättelee jo koettua häirintää tai sanoo ahdistelujen ja raiskausten olevan TÄYSIN uusi asia Suomessa?

  Miksi tulkitset ja vääristelet hänen sanomisiaan oman mielesi mukaan? Tällaisia kommentteja näkee paljon ja en ymmärrä näiden ihmisten ajatuksenjuoksua. Apulaispoliisipäällikön pointti on se, että ahdistelu- ja raiskaustapausten määrän kasvu on selvästi ajoittunut vuoden 2015 loppuun, jolloin myös maahanmuuttajia on tullut Suomeen runsaasti. Myös se on uusi ilmiö, että naisten kimppuun käydään joukolla. Tilastollisia faktoja vastaan on turha änkyttää, sillä ne eivät ole mielipideasioita. Voitko kertoa, miksi maahanmuutosta aiheutuvista ongelmista ei voi puhua, vaikka ne ovat selvästi nähtävissä ja todistettavissa? Eikö sinun mielestäsi ole outoa, että Suomessa selvänä vähemmistönä oleva ihmisryhmä on tilastollisesti näiden rikosten kärjessä? Useassa lähteessä (Yle, HS, Iltalehti...)on uutisoitu, että maahanmuuttajat kansallisuudestaan riippuen syyllistyvät rikoksiin tilastollisesti jopa 17 kertaa useammin kuin kantasuomalainen. Ymmärrät kai, että tilastot kootaan todellisista tapahtumista, ei apulaispoliisipäällikön tai muidenkaan omasta päästä.

  VastaaPoista
 52. http://blogit.image.fi/sininenkirjahylly/taydellinen-tasa-arvo/ tää kirjoitus oli päätynyt jo tännekin!

  VastaaPoista
 53. Hyvä teksti :) Minua harmittaa, että nämä #lääppijäjuntit ovat pilanneet meidän kaikkien miesten maineen. En enää uskalla lähestyä yhtäkään naista, koska pelkään, että leimaudun myös #lääppijäksi. En myöskään uskalla enää päästää ketään naista lähelleni, koska pelkään, että minua luullaan ahdistelijaksi. Lopputuloksena minusta on tullut kylmä ja tunteeton muita ihmisiä kohtaan. En tarvitse enää ketään, vaan nautin yksinolemisesta... Ehkä joskus joku murtaa vielä muurini, mutta en odota enkä edes toivo sitä. Kiitos miehet: vihaan lähes kaikkia miehiä. Hauskaa loppuelämää :) t: suomalainen hetero-"mies" Kalliosta..

  VastaaPoista
 54. Hyvä teksti! Joo, tuommoistahan se naisena elo on tupannut pitkälti olemaan.

  VastaaPoista
 55. Lääpin harvoin, mutta jos lääpin, niin16. tammikuuta 2016 klo 11.03

  Olisiko niin, että olet vain aika lääpittävä muija? Kyllä mäkin mielelläni tunkisin käden sun housuihin luvatta ja vähän kokeilisin kosteusprosenttia.

  VastaaPoista
 56. Tarinasi kosketti minua. Kaikkialla maailmassa on #lääppiminen ongelma, joten ei enää lisää sitä suomeen. https://www.youtube.com/watch?v=KKu6Y7FtgF4

  VastaaPoista
 57. nelli, mielipidettä tästä? http://www.hs.fi/sunnuntai/a1452832390604

  VastaaPoista

finnish & english only
contact: nelli.kentta@hotmail.fi