8/31/2015

PARASTA KASVISRUOKAA HELSINGISSÄ?

Mä tykkään tosi paljon syödä ulkona. Myönnän ihan suoraan olevani paska ja laiska kokki, enkä vihaa mitään kotityötä enempää kuin tiskaamista. En todellakaan tarkoita sitä, että söisin joka päivä ulkona, mutta tykätään kyllä kavereitten kanssa käydä useesti yhdessä jossain syömässä. On kiva kokoontua yhdessä pöydän ääreen ja olla hetki ihan paikallaan. Kuten mun Äidillä on tapana sanoa; hyvä ruoka, parempi mieli. Aattelin heittää teillekkin suositukset kahdesta mun tän hetken lemppariraflasta Helsingissä.


Vaasankatu 9

Toisin kuin ilmeisesti moni muu, oon aina tykännyt hirveesti Vaasankadusta ja sen tunnelmasta. En panisi yhtään pahakseni sinne muuttamisesta, vaikka onhan se omalla tavallaan aika Villi Länsi. Siellä kuitenkin sijaitsee Soi Soi Kasvisravintola, joka paransi mun elämäni laatua jo ensimmäisestä käynnistä. Käytiin siellä yhtenä päivänä Johannan ja Ellan kanssa juhlimassa Ellan Berliiniin muuttamista ja syötiin siellä mahamme täyteen seitania ja bataattiranskalaisia. En ole ihan varma olenko kesän aikana syönyt mitään parempaa jos ei lasketa Äitin tekemää ruokaa. 


Iso Roobertinkatu 2, Vilhonvuorenkatu 10, Pohjoinen Rautatienkatu 21, Kuortaneenkatu 1, Ruusulankatu 1

En usko, että mun lähipiirissä on ketään joka ei rakastaisi Fafa'sia. Me ollaan käyty ehdottomasti eniten tuolla Vilhovuorenkadulla, koska Kalliossa on tullut aina liikuttua eniten mutta voisin kyllä ehdottomasti tässä joku päivä kävellä töistä kotiin jonkun keskustan raflan kautta. Me syödään Hannan kanssa aina Fafasissa se Halloumi-Falafel-Pita ja jos jotenkin jaksaa niin vielä bataattiranskalaiset siihen päälle. Pelkän pitankin ahtaminen itseensä on kyllä melkoinen saavutus välillä, mutta minkäs sille voi kun se ruoka on yksinkertaisesti niin hyvää. En muuten tiedä kummasta paikasta saa paremmat bataattiranut, mutta Fafa'sista saa ainakin siihen kylkeen Tzatzikia mikä on ihan jumalaista. 

Pakko muuten vielä todeta, että yllä oleva kuva ei ole edes lavastettu. Ruoka oli niin hyvää melkoisen rankan päivän jälkeen keväällä, että vierätin sille kyyneleen tai kaksi. Meikä kehottaa siis ehdottomasti hylkäämään sen Mäkkärin ja Hesen ja hakemaan elämäänsä oikeesti laadukkaista raaka-aineista tehtyä vegepikasafkaa. Parasta ikinä. Kumpa tälläsia mestoja saataisiin pääkaupunkiseudun ulkopuolellekkin kunnolla.

14 kommenttia:

 1. tosi kiva postaus :) tämmösiä lisää!

  VastaaPoista
 2. No ainakin tuli nälkä :D Heh, Fafas on kyllä taivas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tuli tätä kirjottaessa nälkä hahah!

   Poista
 3. Mitä hintaluokkaa nuo on ? Pitääpi vierailla ensi kerralla kun Helsingissä käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alle kymmentä euroa ja vähän päälle :-) Testaa ihmeessä!

   Poista
 4. Soi soi on niin rakkaus! Parasta seitania mun mielestä ikinä. Tosi kiva postaus tää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munki mielestä siellä oon kyllä syönyt elämäni parasta Seitania! Kiitti!

   Poista
 5. Olipa kiva postaus!! Tämmösii lissää <3

  VastaaPoista

finnish & english only
contact: nelli.kentta@hotmail.fi