5/02/2015

MARIMEKKO, ARTEK JA MUUTA HIFISTELYÄ

Mulla on muutto parin kuukauden sisällä keskustaan väliaikaiseen kämppään jossa mulla on aikaa etsiä itselleni sitä unelma-asuntoa missä olisi tarkoitus viettää enemmän kuin vuosi tai kaksi. Muhun on purrut joku sisustuskärpänen, mikä on tosi naurettava juttu sillä mua ei ole kyseinen alue ikinä pahemmin kiinnostanut. Mulla on kyllä tosi kivan näkönen koti ja paljon siistejä juttuja siellä, mutta koko hommaan perehtyminen syvällisemmin on jäänyt kokonaan multa. Vielä naurettavampaa on mun uusi innostus Marimekkoa kohtaan, sillä olen käyttänyt lyhyen elämäni aikana jumalattomasti energiaa kyseisen puljun vihaamiseen. Tästä ehkä saan kiittää lapsuuttani ja silloin karseelta tuntuvia kuoseja jokaisessa vaatteessani. Nykyään ehkä enemmänkin ihmettelen miksi mun vaatteisiin on laitettu niin paljon rahaa ensimmäisellä kymmenellä ikävuodellani. Arvatkaa muuten mitä merkkiä tuleva ylppärimekkoni luultavasti on hahah, niin se ympyrä sulkeutuu.

Nyt mulla on vähän sellainen fiilis, että jos mulla olisi loputtomasti rahaa mun kodistani ei mitään muuta tekstiileitä löytyisikään kuin Marimekkoa. Oon vähän salaisesti merkki-elitisti, mikä on ihan naurettavaa ja myönnän sen itsekkin. Tykkään, että mun kengät on aina Vanssit ja valkoinenkin t-paita näyttää heti paremmalta oikean logon kanssa. Kyseinen piirre on omasta mielestäni tosi nolo ja turhamainen, mutta sellainen vain yksinkertaisesti olen. Onneksi ostan tavaroita suhteellisen harvoin, koska tykkään kerralla panostaa siihen laatuun (ja ehkä myös siihen logoon…) sitten sen verran ettei seuraavalla viikolla tarvitse käydä uutta hakemassa. Mun mielestä on esimerkiksi todella kummallista, että jotkut ihmiset ostavat joka toinen viikko uudet viiden euron kuulokkeet, eikä vain kerralla hyviä jotka ainakin itselläni kestää helposti yli vuoden. 

Mainitsin muutama postaus sitten päätyneeni ostamaan itselleni ylioppilaslahjaksi Artekin lampun, joista pohdin tosi kauan ton A330S Golden Bellin ja ton Mehiläispesän välillä, mutta totesin että se 800€ on liikaa mun budjetille vaikka kyseessä olisikin maailman kaunein lamppu joka olisi ajaton ja luultavasti ikuinen. Päädyin siis tohon A330S:ssään messinkisenä, mikä on siis tämä. Musta toi kultainen väri ja lampun muotoilu on yksinkertaisesti niin kaunis ja ajaton, että diggailen siitä suuresti.
Diggailen Artekista ylipäätään just sen ajattomuuden ja kauniin muotoilun takia. Noi on myös jotenkin kaikki sellaisia juttuja mitä on aina mun elämäni aikana jossain vilkkunut, koska kyseinen merkki on sen verran tuttu Suomalaisten kodeissa. Artekin klassisimmista jutuista tulee ainakin mulle jotenkin tosi kotoisa olo. Mun pitäisi vielä löytää jostain itselleni joku nätti pöytä keittiöön kaveriksi noille Artekin 69 tuoleille, mutta onneks sillä ei oo ihan kamalaa kiirettä. Haaveilen myös ikuisena Muumifanina tosta klassisesta jakkarasta Muumikuosilla. (siis tästä) Ihanaa ja kovin kallista haaveilua, hifistelyä ja ehkä vähän turhamaisuuttakin. 

Voisin fiilistellä tumblrista loputtomiin kuvia ihanista kodeista ja huonekaluista, mutta tulevan muuton lähestyminen ahdistaa silti suuresti. On jotenkin todella nihkeetä pakata elämä laatikoihin ja hyvästellä tutut nurkat. Vielä haikeempaa tässä on hyvästellä mun maailman parhaimmat kämppikset Hanna ja Päivi. Tulee ehkä jopa ikävä meidän parvekkeella asustavaa puluperhettä, mutta ei paljoa. 

Ps. Nyt alkoholittoman vapun jälkeen oon itsestäni tosi ylpeä. Ihana viikko. 

4 kommenttia:

 1. Tää postaus sai mut ihan surulliseks koska opiskelijan rahatilanne. Mut onhan se aika parasta haaveilla et sit ku on rahaa omaan kotiin niin... ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha vähän surulliseksi tää mutkin vetää! Onneksi on säästämisen ihana taito!

   Poista
 2. Mäki just haaveilen marimekon valmistujaismekosta! Onko sulla jo joku tietty malli mielessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo! Ujumaa oon kattellu ja käyny testaamassakin, meen tällä viikolla kokeilemaan yhtä Ivana Helsingin mekkoa ja sit teen päätökseni minkä ostan :-)

   Poista

finnish & english only
contact: nelli.kentta@hotmail.fi